Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
09 sep
Tuinverlichting, waarom niet?

Stel je voor, je drinkt een drankje in de tuin met een stel vrienden, maar het begint donker te worden. Uiteraard kan je een aantal kaarsen aansteken, erg gezellig, maar kaarsen geven vaak onvoldoende licht..
Een ander voorbeeld; je bent eindelijk klaar met werken, maar je struikelt over een tak.. die kon je natuurlijk niet zien, omdat het donker was. Deze ergernissen kunnen makkelijk worden opgelost!

Er zijn diverse mogelijkheden om de tuin te verlichten. Vaak wordt het uitschakelen van de tuinverlichting vergeten. Dat tikt aan op de energierekening.. Maar tuinverlichting hoeft geen extra geld te kosten. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om de tuinverlichting te bedienen. In deze blog zal ik er een aantal uitlichten.

Schemerschakelaar


Deze schakelaar schakelt de tuinverlichting in als het buiten donker wordt en schakelt vanzelf weer uit als het buiten licht wordt. Hiermee worden extra onnodige kosten voorkomen en is de tuin altijd verlicht als het donker is. Erg handig als je op een zomeravond bijvoorbeeld een boek wilt lezen in de tuin.

Bewegingsschakelaar


De titel zegt het zelf eigenlijk al, als de schakelaar beweging detecteert, dan wordt het licht ingeschakeld. Hierdoor zal het licht alleen gaan branden als er iemand langs de sensor loopt. Hoelang het licht aan zal blijven, kun je zelf instellen. Dit kan ideaal zijn voor jezelf, bijvoorbeeld als je een fiets in de blokhut wilt parkeren. 

Tijdschakelaar


Door een tijdschakelaar aan te sluiten op de tuinverlichting, kun je zelf bepalen wanneer en hoelang je de tuinverlichting wilt inschakelen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tuinverlichting ’s winters in de ochtend aan te zetten, zodat je niet in het donker de tuin in hoeft. 

Met deze bedieningsmogelijkheden maak je de tuin niet alleen gezellig en sfeervol, maar bespaar je ook nog eens op jouw energierekening!

tuin 2

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.