Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
07 dec
Welke kosten komen kijken bij vloeren egaliseren?

Als je in een huis woont die al jaren geleden is gebouwd, dan is de kans aanwezig dat de vloer niet meer zo egaal is. In dat geval kan je ervoor kiezen om de vloer te laten egaliseren. Dit betekent dat de vloer weer helemaal egaal wordt gemaakt. Het is mogelijk om de vloer te laten egaliseren als ondervloer. Dit betekent dat je bijvoorbeeld laminaat er overheen kan leggen. Het is echter ook mogelijk om de vloer te laten egaliseren als eindlaag waardoor je niets meer hoeft te doen. De kosten voor het egaliseren van een vloer verschillen, maar wil je er meer over weten? Lees dan snel verder voor meer informatie. 

Stappen egaliseren

Om een vloer te kunnen egaliseren, moeten er een aantal stappen worden gevolgd. De eerste stap bij het egaliseren van vloeren, is het schoonmaken van de vloer. Dit betekent dat je de vloer niet alleen moet schoonmaken, maar ook stofvrij moet maken. De primer kan pas goed hechten aan de vloer als deze schoon en stofvrij is. 

Is de vloer helemaal schoon en stofvrij? Dan kan de primer worden aangebracht. Zonder de primer kan de vloer niet geëgaliseerd worden. Door de primer kan de egaline zich goed hechten aan de vloer. Egaline is als het ware vloeibaar cement. Vervolgens kan het egaliseren van de vloer plaatsvinden. Na deze stap kan de egaline worden ontlucht. 

Soorten vloer

Over het algemeen kan elke soort vloer wel worden geëgaliseerd. Het is alleen zo dat de ene vloer er meer geschikt voor is dan de andere. Zo is een betonvloer egaliseren zeker mogelijk. Een zandcementvloer en een tegelvloer is ook geen probleem. Wil je een houten vloer egaliseren? Dan moet de kwaliteit van de houten vloer wel voldoende zijn, want anders gaat het niet zo goed werken. 

Het is verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf als je een houten vloer wil egaliseren. De expert kan gewoon even langskomen om te kijken naar de staat van de houten vloer en kan jou vervolgens de mogelijkheden snel vertellen. 

Kosten egaliseren

Het is niet mogelijk om een precieze prijs voor vloer egaliseren te geven, omdat dit simpelweg afhangt van de situatie. Daarin worden verschillende factoren meegenomen. De grootste factor is de soort ondervloer. Een andere belangrijke factor is de laagdikte. Om die reden is elke offerte weer anders. 

Het wordt in ieder geval aangeraden om het uit de handen te geven. Je kan proberen om de vloer zelf te egaliseren, maar dit is wel lastig. Het is echt belangrijk dat je al enige ervaring hebt en veel mensen hebben dat niet. Een vloer egaliseren is een precieze klus die correct moet worden uitgevoerd. 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.