Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
12 jan
Zo kun je je spullen verhuizen zonder ze te beschadigen!

Alhoewel verhuizen doorgaans ontzettend leuk is, is de verhuizing zelf vaak een behoorlijke onderneming! Je wilt immers je gehele inboedel op een veilige manier van A naar B verplaatsen. Hoe je dat precies doet? In dit artikel lees je hoe je je spullen kunt verhuizen zonder ze te beschadigen! 

Stap 1: Inpakken

Verhuizen begint uiteraard bij het inpakken van je spullen. Alhoewel het handig kan lijken om zoveel mogelijk spullen in zo min mogelijk verhuisdozen te verplaatsen, loop je door het te vol stoppen van verhuisdozen vaak een grotere kans op beschadiging. Er geldt namelijk: hoe voller de doos, hoe groter de kans op verdrukking. Om de verhuisdozen op een veilige doch efficiënte manier in te pakken, kun je handdoeken, lakens, dekens en theedoeken gebruiken om losse spullen mee in te pakken of om de verhuisdozen mee op te vullen. Als je niet voldoende inpakmateriaal in huis hebt, kun je ook noppenfolie aanschaffen om je spullen mee te beschermen of duik eens de papierbak in en gebruik oude kranten! 

Stap 2: Afdekken

Om beschadiging tijdens verplaatsing te voorkomen, is het verstandig om zowel de verhuisdozen zelf als de spullen die niet in verhuisdozen passen veilig af te dekken voordat je ze gaat verplaatsen. Je kunt hiervoor gebruik maken van (verhuis)dekens of beschermfolie dat je tussen de dozen of meubelstukken plaatst. Dit zal je spullen beschermen tegen het schokken en stoten tijdens het vervoer. Met name randen en hoeken zijn hierbij kwetsbaar. Deze kun je extra beschermen door speciale hoekprofielen aan te schaffen. 

Stap 3: Vervoeren

Tenslotte is het van belang om je spullen voorzichtig te vervoeren. Het zou zonde zijn als al het inpak- en afdekwerk voor niets is geweest. Je kunt je inboedel zo veilig mogelijk van de ene naar de andere verdieping verplaatsen door gebruik te maken van een verhuislift. Zo voorkom je gevaarlijke capriolen op trappen. Bovendien dien je voorzichtig te rijden met de verhuiswagen. Met name bij scherpe bochten, drempels en stoepjes is voorzichtigheid geboden. Je kunt de daadwerkelijke verhuizing uiteraard uitbesteden aan een gespecialiseerde verhuisservice.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.