Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
29 jan
Hoe zorg je ervoor dat je elektrische auto nooit zonder stroom komt te zitten?

Op straat staan met een lege batterij is misschien wel de grootste angst van iedere elektrisch autobezitter. Gelukkig is dit over het algemeen niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken. Waar de elektrische auto’s vroeger op de markt kwamen met actieradiussen tot 200 kilometer is dit anno 2022 zeker niet meer het geval. Het grootste deel van de auto’s kan dan ook gemakkelijk 350 tot 500 kilometer rijden op één volle batterij. Toch is de batterij wel een factor waar je rekening mee moet houden. Ben jij benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je nooit met een lege batterij komt te zitten? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Laadpalen installeren

De beste manier om te garanderen dat jij het maximale uit je batterij haalt is de installatie van een laadpaal thuis. Je kunt in dit geval de auto aan de lader leggen als je thuiskomt en iedere dag weer met een volle batterij de dag beginnen. Je moet natuurlijk nog wel rekening houden met het percentage dat nog in de batterij zit, maar over het algemeen moet je het gemakkelijk kunnen redden met een volle batterij! Mocht je nu wel een enorme afstand moeten afleggen voor bijvoorbeeld jouw woon-werkverkeer, dan kun je hier altijd over in gesprek met je werkgever. Zij kunnen ervoor kiezen om een laadpaal bedrijf te installeren zodat je ook op je werkplek de auto weer kunt opladen.

Snelladen

De ontwikkeling van snelladers is een geweldige ontwikkeling geweest voor de elektrische auto’s. Waar je vroeger misschien uren nodig had om de auto op te laden is dit anno 2022 zeker niet meer het geval. De meeste auto’s die geschikt zijn voor snelladen kunnen in 20 minuten de auto tot 80% opladen. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je ergens onderweg ineens urenlang opgehouden wordt doordat je moet wachten bij een laadstation. Houd er wel rekening mee dat het snelladen een stuk duurder is dan het regulier laden. Je kunt dit dan ook beter niet consistent doen, maar alleen in het geval van nood.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.