Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
05 feb
De voordelen van een serre

Als je een woning bouwt, gaat het in eerste instantie om wonen. Meestal plan je gewoon de basiskamers in: woonkamer, keuken, slaapkamers, badkamer, garage... Vaak denk je op dat moment nog niet aan een extra ruimte met uitzicht op je tuin. Het is vaak pas jaren later dat je denkt aan uitbreiding. Je budget laat het op dat moment opnieuw toe en je denkt ook aan andere functies dan alleen maar 'wonen'. Genieten komt dan op het voorplan te staan. Een glazen serre is de perfecte oplossing om extra te genieten van je woning. Het heeft heel wat voordelen. Wij zetten deze hier voor jou even op een rijtje. Laat je inspireren!

  1. Meer zon en warmte

De grootste reden om op deze manier je woning uit te breiden is: meer zon en warmte in huis. Het is gewoon zalig om, van bij de eerste zonnestralen, te kunnen genieten. Je verwarming mag een stukje lager, met als gevolg dat je energierekening een stuk daalt. Het gevoel van de zon op je lijf is onbetaalbaar. Je krijgt een vakantiegevoel, het maakt je blij, het werkt op een positieve manier op je humeur.

  1. Meer licht

Waarschijnlijk verwijder je de achter- of zijgevel van je huis en je breidt je huis uit langs de tuinzijde. Dankzij de grote glaspartijen krijg je heel wat meer licht in huis. Je interieur straalt en krijgt een zonnige look. Je zult ook minder snel je licht moeten aansteken ’s avonds, alweer een positief punt voor je energiefactuur.

  1. Extra ruimte

Deze uitbreiding biedt op zijn minst één extra leefkamer. Misschien maak je van je oude woonkamer graag een werkruimte of een kantoor. Je serre leefkamer wordt dan je nieuwe leefruimte. Veel mensen kiezen er zelfs voor om ook hun keuken er in te installeren. Na een tijd merk je dat dit gedeelte van je woning het meest gebruikte gedeelte wordt.

  1. Genieten van groen en rust

Lekker zitten genieten met zicht op je tuin... Wat is er heerlijker dan dat? Het is zeer rustgevend. Plots ga je ook sfeerverlichting in je tuin aanbrengen. Zo kun je ook in de winter en als het donker is van je mooie planten of ornamenten in je tuin genieten.

  1. Ruimte voor planten

Door de extra zon- en lichtinval kun je planten houden die tevoren niet konden overleven in je woning. Zelfs zuiderse planten worden plots deel van je woning. Denk bijvoorbeeld aan olijfboompjes, citrusboompjes, palmboompjes of een heuse vijgenboom. Ze doen het heel goed in je glazen exotische paradijs.

  1. Goedkoper dan een aanbouw

Een serre-uitbreiding is goedkoper dan een aanbouw. Bij een aanbouw wordt er vaak echt gebouwd met stenen of beton. Je serre-uitbreiding is een stuk goedkoper, terwijl het toch ongeveer identieke voordelen heeft.

  1. Mogelijks geen vergunning nodig

Misschien heb je voor je serre plannen geen bouwvergunning nodig. Bij een aanbouw is de wetgeving strenger. Toch is het altijd raadzaam om op voorhand inlichtingen te vragen bij je gemeente.

  1. Meerwaarde voor je woning

Een zeer groot voordeel van een woning met serre is dat ze veel meer waard is dan een woning zonder serre. De verhouding tussen de kosten van deze uitbreiding en de meerwaarde van je woning is zeker de moeite waard om te overwegen. Als je ooit je woning wil verkopen, dan oogt ze niet alleen mooier, je krijgt er gewoon ook veel meer geld voor.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.