Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
19 feb
De mogelijkheden van kabelbinders

Iedereen kent ze wel: kabelbinders, ook wel ‘tyraps’ genoemd. Het zijn geribbelde riempjes gemaakt van plastic, waarmee je eenvoudig dingen kunt samenbinden. Van oorsprong zijn ze bedoeld om te gebruiken in de logistiek, maar de mogelijkheden gaan veel verder dan dat. In dit artikel lees je alles over de oneindige mogelijkheden van dit superhandige trekriempje.

1. Kabels organiseren

Kabelbinders zijn logischerwijs geschikt om kabels mee samen te binden. Op die manier kun je iedere wirwar aan kabels gemakkelijk organiseren. Bindt hiervoor elke kabel netjes apart in een tyrap, waarna je de hele bundel met een grotere kabelbinder vast kunt zetten. Voor het meest georganiseerde resultaat, kun je kiezen voor gekleurde kabelbinders en per apparaat of groep één bepaalde kleur gebruiken.

2. Gaas, net of doek bevestigen

Kabelbinders zijn bovendien ontzettend handig om allerlei soorten gaas, net of doek mee op te hangen. Je gebruikt de tyraps in dat geval als bevestigingsmechanisme. Ideaal als je bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon hekwerkdoek, schaduwdoek of windbreekgaas wilt aanbrengen.

3. Fiets(onderdelen) bij elkaar binden

Of het nu gaat om de versnellingskabels van je racefiets die alle kanten opstaan, je achterlicht dat telkens wordt gejat of de fietsmand van je dochter die keer op keer loslaat van de beugel; kabelbinders bieden de oplossing. Je kunt er namelijk ieder los fietsonderdeel eenvoudig mee aan je fiets bevestigen.

4. Rits repareren

Er is vrijwel niets vervelender dan wanneer het touwtje, stukje metaal of leertje van een rits afbreekt. Het wordt dan een behoorlijk gepruts om de rits open- en dicht te krijgen. Ook hiervoor biedt een kabelbinder de uitkomst. Bevestig een kleine kabelbinder door het oogje van de rits en de rits werkt weer als nieuw!

5. Multifunctioneel voor op vakantie

Ook als je op vakantie gaat, is het handig om altijd een paar kabelbinders in je bagage mee te nemen. Met name als je gaat kamperen of backpacken, zijn de plastic trekriempjes ontzettend nuttig. Je kunt er namelijk van alles mee repareren, aan ophangen en mee samenbinden.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.