Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
06 mrt
3 tips als je afval moet afvoeren

Ben je heerlijk aan het verbouwen? Of wil je op termijn gaan verbouwen? Dan kom je ongetwijfeld voor de nodige uitdagingen te staan. Je moet de nodige tijd vrijmaken, je hebt mogelijk vakmannen nodig en je krijgt met veel afval te maken.

Hoe kan je dit afval nou afvoeren? En wat is de beste manier voor puin afvoeren? Deze twee vragen worden door vrij veel mensen regelmatig gesteld. Mocht jij zelf ook met deze vragen zitten, dan is het advies om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips voer je het afval op de perfecte manier af.

Tip 1: tref de juiste voorbereidingen

Ga je op termijn verbouwen? Zorg er dan voor dat je tijdig met de juiste voorbereidingen begint. Wordt bijvoorbeeld binnenkort je badkamer helemaal opnieuw betegeld? Dan kan je ervoor kiezen om zelf alvast de oude tegels van de muur af te halen. Mocht dit je aanspreken, dan moet je dit uiteraard wel goed plannen.

Dit is een van de vele voorbeelden van een juiste voorbereiding. Denk in ieder geval goed na over dingen die je zelf kunt doen, over zaken waar je geld mee kunt besparen en over zaken waarmee je het zo gemakkelijk mogelijk voor jezelf kunt maken.

Tip 2: huur een goede afvalcontainer

Tevens is het advies om een goede afvalcontainer te huren. Een goede afvalcontainer is groot genoeg voor het afval, is passend bij het soort afval dat je hebt en wordt bij voorkeur thuis gebracht en weer opgehaald.

Wil je graag een goede afvalcontainer huren? Let dan dus heel goed op het materiaal dat je af wilt gaan voeren. Wil je bijvoorbeeld dakleer afvoeren? Dan heb je daar in veel gevallen een speciale dakleer container voor nodig. Verdiep je daarom goed in het afval dat je af wilt voeren én in de mogelijke containers.

Om de juiste container te huren, zou je ook goed naar de hoeveelheid afval moeten kijken. Voor een normale verbouwing heb je wellicht geen al te grote container nodig, maar voor een ingrijpende verbouwing juist wél. Bedenk daarom op voorhand goed met hoeveel afval je te maken krijgt.

Tip 3: breng kleine stukken afval zelf weg

Heb je tijdens of voor je verbouwing met kleinere stukken afval te maken? Je kunt deze zelf ook wegbrengen naar de gemeente stortplaats bij jou in de buurt. Vul je auto of je aanhanger met dit afval en breng dit afval naar de stortplaats toe. Grote kans dat dit gratis is én dat dit een kleine moeite is. Al met al een gemakkelijke manier om geld te besparen en om het verbouwproject makkelijker voor jezelf te maken.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.