Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
07 mrt
3 tips voor het verbouwen van je huis

Als je de laatste jaren weinig tot niets aan jouw huis gedaan hebt, is deze inmiddels mogelijk enigszins verouderd. Dit is niet direct reden om te verhuizen, want je kunt jouw woning namelijk verbouwen. Hier gaat vaak flink wat tijd en geld in zitten, maar over het algemeen is verbouwen zeker de moeite waard. Wanneer je voor een verbouwing kiest, kunnen wij ons voorstellen dat je de klus in goede banen wilt leiden. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel zetten wij 3 tips voor het verbouwen van je huis op een rijtje.

1. Begin niet direct met slopen

Ga je jouw woning verbouwen met als doel meer ruimte te realiseren? Dan wil je er mogelijk één of meerdere muren uitslopen. Zet niet direct de sloophamer in een muur, maar zoek eerst uit of het om een draagmuur gaat. Dragende muren kun je er namelijk niet maar zo uitbreken. Wanneer je dit wel doet, loop je het risico dat jouw woning instort. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want mogelijk moet je jouw woning dan van de grond af aan opnieuw opbouwen.

Om te voorkomen dat je verkeerde beslissingen neemt tijdens een verbouwing, maak je een plan van aanpak voordat je begint. Vermeld hier allereerst in wat er allemaal moet gebeuren. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, stel je een planning op. Het is belangrijk dat je realistisch plant. Als je dit niet doet, loop je tijdens de verbouwing mogelijk tegen problemen aan. Stel ook direct een budget op als je met de voorbereiding bezig bent. Aan de hand hiervan kun je inschatten hoeveel het verbouwen van je huis ongeveer gaat kosten.

2. Huur een afvalcontainer

Tijdens de beginperiode van een verbouwing wordt er vaak veel gesloopt. Doordat hierbij flink wat afval vrijkomt, moet je nadenken hoe je dit af gaat voeren. Rijd je zelf meermaals heen en weer naar de vuilstort of huur je toch een afvalcontainer? De meeste mensen huren en container voor een verbouwing. Hier kun je namelijk veel afval in kwijt en bovendien wordt hij gebracht en gehaald door het verhuurbedrijf. Let wel goed op dat je een bouwafval container huurt en geen container voor puin, hout, groen, grondafval of dakafval. Laatstgenoemde containers zijn namelijk niet bedoeld voor bijvoorbeeld bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout.

3. Overweeg zaken uit te besteden

Ben je van plan om jouw huis grondig te verbouwen? Bedenk dan of je alles zelf uit wilt voeren. Je bespaart weliswaar geld door zelf aan de slag te gaan, maar verbouwen kost veel tijd. Overweeg daarom bepaalde zaken uit te besteden. Bij een kleine verbouwing is dit overigens ook aan te raden. Als je zelf bijvoorbeeld geen ervaring hebt met elektra, kun je hier beter een specialist voor inschakelen. Het inhuren van een vakman kost je geld, maar je weet zeker dat de werkzaamheden naar behoren uitgevoerd worden. Wanneer je zelf aan de slag gaat, is dit nog maar de vraag.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.