Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
12 mrt
EPDM dak plaatsen

Twijfel jij nog over de plaatsing van een EPDM dak? Stop dan nu met twijfelen! EPDM is een rubbersoort die heel sterk is. Het is dan ook een materiaal dat uitermate goed is geschikt als dakbedekking. Met deze dakbedekking op jouw dak weet je zeker dat je binnen droog en bovendien tochtvrij zit. De aanschaf van een EPDM dak is een slimme zet voor eenieder die een goede dakbedekking zoekt. 

Waarom voor EPDM kiezen?

Als je naar dakbedekkingen gaat kijken, zal je zien dat er volop keuze is. Maar voor welk van deze dakbedekkingssoorten kun je het beste kiezen? Is EPDM echt zo veel beter dan andere dakbedekkingsmaterialen? EPDM is een materiaal dat een hoge weerbaarheid kent. Van uiteenlopende temperaturen tot neerslag. Het maakt voor dit dakbedekkingsmateriaal allemaal niets uit. De kwaliteit is hoogstaand en dat is precies wat je nodig hebt op jouw dak. De dakbedekking moet er immers voor zorgen dat jij binnen droog kunt zitten. Het is daarom te allen tijde slim om voor een EPDM dakbedekking te kiezen. Zo weet je zeker dat jouw wooncomfort niet zal worden aangetast door eventuele lekkages. Met een EPDM dak zit je er in jouw huis tientallen jaren droog en tochtvrij bij. 

Grijp nergens op mis bij de plaatsing

De hoogwaardige kwaliteit van EPDM is niet de enige reden om voor deze dakbedekkingssoort te kiezen. Er is nog een aspect waarin EPDM zich onderscheidt van andere dakbedekkingssoorten. Het gaat om de gebruiksvriendelijkheid. Een traditionele dakbedekkingssoort moet met branders worden bevestigd. Een EPDM dak dient te worden vastgelijmd. Dit is een aanzienlijk verschil. Het bevestigen van een dakbedekking met branders kun je niet zelf. Het verlijmen van een EPDM dak daarentegen wel. Je hebt voor de plaatsing van een EPDM dakbedekking geen ervaring nodig. Eenieder kan met behulp van een speciaal EPDM pakket een EPDM dak aanbrengen. Dit pakket is voorzien van alle materialen die je nodig hebt voor het verlijmen van de dakbedekking. 

Welke EPDM lijm heb je nodig?

Het speciale doe-het-zelf pakket voor EPDM dakbedekkingen bevat al het benodigde materieel. Je moet hierbij vanzelfsprekend denken aan de dakbedekking zelf. Maar ook de EPDM lijm en de EPDM kit zijn in het pakket inbegrepen. Gebruik voor de verlijming van de opstanden en de randen de contactlijm. En laat de dakbedekking aan de ondergrond hechten met behulp van de bodemlijm. Gebruik je de juiste lijmsoort voor het juiste deel? Dan kan eigenlijk niets de plaatsing van jouw dakbedekking belemmeren. Uiteraard dien je het geheel wel ook nog netjes af te werken. Hiervoor kun je gebruikmaken van de EPDM kit en de daktrimmen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.