Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
21 mrt
Verschillende soorten dak controle voor zonnepanelen

Wil jij weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen, of vraag je je af hoe snel je zonnepanelen terugverdient zijn op jouw dak?

In dit geval kun je bij diverse partijen terecht om een gratis dakscan voor zonnepanelen uit te voeren. Het doel van een da inspectie is om de staat en oriëntatie van je dak te achterhalen. Het uitvoeren van een dak controle is essentieel om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Je dak moet sterk genoeg zijn om de wind tegen te gaan. Ook moet de structuur van je dak sterk zijn, aangezien het de zware panelen en het gewicht van de mensen die het installeren moet dragen. Ook is de dak inspectie dé manier om de juiste positie en hoek van de zonnepanelen te achterhalen. Op deze manier krijg je de optimale energieproductie.

De sterkte van het dak controleren

Het plaatsen van zonnepanelen vraagt ​​veel afwegingen. De structuur van het dak moet sterk genoeg zijn om het gewicht te dragen van de mensen die de panelen installeren. Daarnaast moet het dak ook de panelen kunnen dragen. De dakdekkers controleren de sterkte van je dak. Zij controleren of er tekenen van zwakte zijn. Wanneer je dak rot, moet je het vervangen door een nieuw dak voordat je het zonnepaneel installeert. Daarnaast moet je ook rekening houden met de leeftijd van het dak. De levensduur van een dak varieert meestal van 15-30 jaar. Dan kan het zonnepaneel tot 25 jaar mee.

Het lek controleren

Verder dien je de staat van het dak te controleren. Zorg ervoor dat er geen lekkage is op het dak. Wanneer je dak lekt nadat je het paneel hebt geplaatst, dien je eerst de panelen te verwijderen om de lekkage te herstellen. Het zal veel kosten. Om dit probleem te voorkomen, moet je professionals vragen om de staat van het dak te inspecteren. Als je weet dat er lekken zijn, kun je deze repareren voordat je de panelen installeert.

De oriëntatie en hellingshoek controleren

Een ander aspect dat je moet inspecteren, is de oriëntatie van het dak. Zelfs als je de richting van het dak niet kunt veranderen, kunnen de zonnepanelenspecialisten de plaatsing van de panelen aanpassen. Hierdoor kan het zonnepaneel de optimale elektriciteitsenergie opwekken. De beste dakpositie om de hele dag het meeste zonlicht op te vangen is het dak op het zuiden met een hellingshoek van 35 graden. Voordat je de zonnepanelen installeert, moet je de dakdekker vragen om drie bovenstaande aspecten te controleren.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.