Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
05 okt
3 tips voor het beste internet thuis

Internet is niet meer te missen in de samenleving van tegenwoordig. Men heeft het nodig voor werk, studie en vrijetijd. Het is dus ook een gat in de markt en er zijn veel verschillende aanbieders en vormen van internet. De soorten internet vergelijken is een belangrijke stap voordat je een abonnement gaat afsluiten. Maar welke vorm past dan heb beste bij jou?

Het netwerk van de toekomst misschien iets voor jou?

Glasvezel zorgt voor een snelle en stabiele verbinding en wordt daarom ook wel gezien als het netwerk van de toekomst. Bij glasvezel wordt er gebruik gemaakt van een vezel die zo dun is als haar en gemaakt is van een speciaal soort glas. De grote bandbreedte en afstand van de verbinding zorgt voor hoge snelheden, waardoor de download en upload vermogen even hoog is. Op sommige plekken kan de internetsnelheid oplopen tot 500 Mb. Op dit moment zijn er een beperkte aantal glasvezelaanbieders beschikbaar, het is dus nog niet overal verkrijgbaar. Wat ook een nadeel bij glasvezel is, is dat de prijzen relatief hoog zijn. Voor een los internet abonnement betaal je al snel €40,- en voor een alles in 1 pakket ongeveer €45,-.

Keuzevrijheid en prijs een belangrijke punt?

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, het is een digitale verbinding waarbij je gebruik maakt van een telefoonlijn. Bij ADSL gaat het downloaden sneller dan het uploaden. Als we het internet vergelijken op Easyswitch.nl met het Glasvezel netwerk, zien we dat de internetsnelheid hier een nadeel is. Bij ADSL is er namelijk maar een maximaal te behalen van 80 Mb. Alhoewel de meeste aanbieders alleen 50 Mb aanbieden en de snelheid afhangt van de afstand tussen de wijkcentrale en je woning. Vandaar dat de maximum snelheid niet overal beschikbaar is. Wat wel een voordeel bij ADSL is, is dat je keuzevrijheid hebt van aanbieder én het bijna overal beschikbaar is. Daarnaast is het zeer voordelig. Je hebt namelijk al een internet abonnement voor een bedrag van €20,- en als je ongeveer €30,- betaald kan je al een alles in 1 pakket hebben. Dit hangt natuurlijk van de verschillende internet aanbieders af.

Aanbieder geen punt, zolang je maar snel internet hebt?

Bij kabelinternet heb je een modem nodig die zorgt voor de verbinding tussen je computer en de kabel. Vaak wordt er in de buurt gebruik gemaakt van dezelfde kabel, dit heeft echter geen invloed op je eigen internetsnelheid. Daarnaast heeft de afstand tussen de wijkcentrale en uw woning ook geen invloed op jouw internetsnelheid. Er worden internetsnelheden aangeboden tot wel 200 Mb. Een nadeel van kabelinternet is dat je geen keuzevrijheid hebt in je aanbieder en dat een tv-abonnement verplicht is.

Welke past het beste bij jou?

Al met al gaat het er uiteindelijk om wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Maakt de prijs voor jou niet veel uit en heb je veel MB’s nodig, dan kun je het beste kiezen voor glasvezel. Als de prijs wel een belangrijk punt voor jou is, dan is ADSL misschien een betere optie. Wilt u snel internet maar maakt de aanbieder niet zoveel uit dan is kabelinternet ook een hele goede optie. Zo kun je voor jezelf bepalen wat voor jou de beste opties zijn en welke vorm van internet het beste bij jou past.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.