Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
31 mrt
Je motor verzekeren: alles wat je moet weten

Als je je motorrijbewijs hebt gehaald, wil je zo snel mogelijk op pad. Maar voordat je op pad gaat, moet je er wel voor zorgen dat je motor verzekerd is. Maar waar moet je op letten tijdens het afsluiten van een motorverzekering? En kun je eigenlijk een motor meeverzekeren op een auto? We vertellen je er alles over!

Een motor meeverzekeren op een autoverzekering?

Het is ontzettend handig als je de motor kunt meeverzekeren met een auto. Helaas is het niet mogelijk om je motor mee te verzekeren met de aanvullende verzekering van je auto. De naam zegt het ook al: een aanvullende autoverzekering regelt namelijk alleen de aanvullende verzekering van je auto. Hierbij gaat het om schade die is ontstaan door bijvoorbeeld de weersomstandigheden of schade die je hebt aan de auto. Voor een motor moet je dus een aparte verzekering afsluiten.

Verzekeringen vergelijken

Voordat je gaat beginnen met het afsluiten van een motorverzekering, is het goed om te weten welke verzekeringen er allemaal bestaan. Als je al eerder een autoverzekering hebt afgesloten, komt dit je waarschijnlijk wel bekend voor. Om te beginnen is er de WA-verzekering. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is verplicht in Nederland, zonder zo’n verzekering mag je met je motor de weg niet op. Deze verzekering zorgt er voor dat de schade die jij bij een ander veroorzaakt bij een ongeluk wordt gedekt. Een WA-verzekering is de goedkoopste verzekering, dit komt door de lage dekking.

Vervolgens is er de WA beperkt casco of WA+ verzekering. Met deze verzekering ben je, naast schade aan anderen, ook verzekerd voor schade die is ontstaan door brand of diefstal. Je bent hiermee niet verzekerd voor schade aan je eigen motor die je zelf hebt veroorzaakt.

Als je schade aan je eigen motor gedekt wil hebben, moet je kiezen voor een All Risk motorverzekering. Als je dus zelf een ongeluk hebt veroorzaakt en je hebt schade aan je eigen motor, wordt dit vergoed met deze verzekering. Daarom is het ook de duurste verzekering die je kunt afsluiten voor je motor.

Wanneer kies je voor welke verzekering?

De keuze die je maakt voor een verzekering hangt vaak af van de leeftijd en de waarde van je motor. Heb je een nieuwe en dure motor? Dan kiezen de meeste mensen voor een All Risk verzekering. Ga ook voor jezelf na of je de reparaties zelf kunt betalen of niet. Kun je per maand een wat hoger bedrag missen voor een verzekering? Dan kun je beter kiezen voor een all-risk verzekering. De kosten van deze maandelijkse premie wegen namelijk in veel gevallen niet op tegen die van de onverwachtse reparaties aan je motor. Een motorverzekering vergelijken geeft je veel inzicht in de kosten en verschillende mogelijkheden voor een verzekering.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.