Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
04 apr
3 tips voor een nieuwe badkamer

Het is er tijd voor: de badkamer moet nu echt vernieuwd worden. De oude badkamer is zo gedateerd, dat je er niet meer fatsoenlijk in kunt douchen. Of je bent gewoon toe aan iets nieuws. In ieder geval is het vernieuwen van de badkamer een ingrijpende gebeurtenis in de woning. Het is daardoor belangrijk dat je rekening houdt met hoeveel geld en ruimte je nodig hebt. Bovendien telt ook de persoonlijke situatie zoals de grootte van het gezin mee.

Tips

Voordat je begint, is een goede voorbereiding het halve werk. Laat de sloophamer dus nog even voor wat het is, en begin eerst met het maken van een goed plan. Doe inspiratie op via Pinterest of de badkamerwinkel in Eindhoven en bepaal daarna of je zelf ook zo’n badkamer wilt hebben. Het is goed om producten uit de regio te halen, zoals bijvoorbeeld badkamertegels in Eindhoven. We hebben drie handige tips op een rijtje gezet.

Geld

Een eerste tip die we geven heeft te maken met geld. Het is goed om van tevoren te bepalen hoeveel geld je aan de badkamer kan en wil uitgeven. Houd rekening met de kosten van materialen en eventueel arbeidskosten. Zo is het slim om ongeveer 10 procent van de totale begroting uit te trekken voor kosten die je nog niet voorzien had. Als je zelf aan de slag gaat, ben je goedkoper uit dan als je alles laat doen door een aannemer.

Hoeveel ruimte heb je?

Denk na over hoeveel ruimte je hebt in de badkamer. Denk daarbij niet alleen aan de hoogte, diepte en breedte van de badkamer. Deze maten heb je immers binnen een paar minuten wel verzameld. Het is belangrijk om alvast te visualiseren waar wat in de badkamer komt te zitten. Waar komt de deur? Waar wordt het bad geplaatst? Zit er een schuin dak in de badkamer? Daarom is het altijd belangrijk om de bouwtekening van de woning er nog eens bij te pakken. Twijfel je aan jezelf? Laat dan een ervaren installateur de maten nog eens opnemen.

Let op je persoonlijke situatie

Ten slotte is het belangrijk rekening te houden met je persoonlijke situatie. Ben je met zijn tweeën? Dan heb je waarschijnlijk minder wensen en ben je het sneller met elkaar eens. Maar als je kinderen hebt, is het goed hen ook een stem te geven over hoe de badkamer eruit moet komen te zien. Zeker als je de badkamer met het hele gezin deelt en het ‘s morgens na het ontbijt spitsuur is. Zo kun je rekening houden met of je een enkele of dubbele wastafel nodig hebt, zodat je meer plek voor meer gezinsleden tegelijkertijd hebt.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.