Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
12 apr
Tips voor een ergonomische werkhouding

Een ergonomische werkhouding betekent dat je je rug, nek en hoofd rechtop moeten houden. Verder moet je je schouders omhoog en naar achteren plaatsen. Je voeten moeten plat op de grond blijven of rechtop en plat tegen een voetenbankje. De knieën moeten op hetzelfde niveau zijn als je heupen of iets hoger. Voor een goede ergonomie op de werkplek heb je een zit sta bureau van Officetopper nodig. Zit-sta bureaus zijn perfect om de eentonigheid van de hele dag zitten te doorbreken. Bij dit soort meubelen kun je ervoor kiezen om staand te werken ​​en toch een goede ergonomie te hebben met je bureau. Er is een optie met zowel slingerbare zit-sta tafels als verstelbare zit-sta bureaus.

Bescherming van het bovenlichaam: factoren om over na te denken

Aanbevolen werkhoudingen beschrijven lichaamshoudingen die neutraal en prettig zijn in het gebruik zijn. Over het algemeen worden andere houdingen gebruikt dan aanbevolen. Deze houdingen verhogen nog steeds het risico op letsel. Het is ook belangrijk om altijd van houding en rek te wisselen tussen taken. Dit verbetert de bloedsomloop en vermindert vermoeidheid op de schouders en armen. Daarom is het aan te raden om een ​​zit-sta bureau te gebruiken. Het kan de schouders ontspannen houden - niet "opgeheven" of "onderuitgezakt". Het kan zelfs je ellebogen dicht bij je lichaam houden en het werk op ongeveer ellebooghoogte ondersteunen, ongeacht of je zit of staat.

Hoofd en nek beschermen

Al we het hebben over de positionering van je hoofd en nek, moet je situaties vermijden waarbij de nek moet worden gedraaid of naar voren, naar achteren of opzij moet worden gebogen. Houd de handen recht en in lijn met de onderarmen op je handen en polsen. Zorg ervoor dat je polsen niet tegen scherpe randen worden gedrukt.

Overweeg dit voor de bescherming van de achterste en onderste lichaamsdelen

Voor je rug is het belangrijk om rechtop te zitten of te staan ​. Vermijd situaties waarin je moet buigen. Naar voren of naar achteren, naar de zijkant leunen of draaien, een zit/sta kruk zorgt voor verandering van houding. Een rugleuning helpt om de juiste houding van voeten en benen te behouden voor zittend werk. Antivermoeidheidsmatten van goede kwaliteit verminderen vermoeidheid van rug en benen. Deze zijn vereist door de Occupational Safety & Health Administration (OSHA). Voor werkgevers is het essentieel om alle werknemers te voorzien van het benodigde meubilair. Voor de veiligheid van het personeel in een kantoor is het kiezen van geschikt kantoormeubilair van vitaal belang.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.