Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
14 apr
Een traplift, die heb ik toch niet nodig?

Als je wat ouder begint te worden, of wanneer het lopen net wat minder soepel gaat dan voorheen, kan het zomaar zijn dat iemand het opeens tegen je zegt. ‘Goh, zou een traplift geen goed idee zijn voor jou?’. Het kan best zo zijn dat je daar even van schrikt. Trapliften, die zijn toch voor echt oude mensen? Voor mensen die invalide zijn, die zelf met geen mogelijkheid meer een trap op kunnen? Ben ik er blijkbaar zo rot aan toe dat mensen denken dat ik er ook eentje zou moeten hebben? Lekker dan! Probeer, ook als je van de opmerking schrikt, echter niet beledigd te reageren, en kijk eens serieus naar de gedane suggestie. Want wist je dat steeds meer mensen een lift op hun trap laten monteren, ook wanneer ze nog net zo vitaal zijn als jij?

Het hoeft niet, maar het kan wel

Het zou zomaar kunnen dat jij nog in je hoofd hebt dat trapliften er zijn voor mensen die nauwelijks meer iets kunnen. Mensen die blijvend invalide zijn, of op zeer hoge leeftijd. Precies dat wat jij niet bent. En dus heb je nog nooit overwogen om een lift te laten plaatsen, jij valt tenslotte niet in de doelgroep.

Feit is echter dat die doelgroep al jarenlang aan het veranderen is. Mensen doen tot op steeds hogere leeftijd heel actief mee aan het leven. Worden steeds vitaler, en staan ook de leeftijd waarop zij vroeger als ‘bejaard’ werden weggezet nog midden in de samenleving. Een goede ontwikkeling! Maar mensen zijn zich tegenwoordig ook steeds meer bewust van wat zij willen, en een flink stuk comfort hoort daar ook bij. Een leven lang hard gewerkt, en ook nu nog altijd druk in touw. Dan mag je het jezelf ook best zo comfortabel mogelijk maken, en wat vaker kiezen voor gemak, toch? Trapliften passen perfect in dit plaatje. Het fijne ervan is dat je hem kunt gebruiken wanneer je wilt, en lekker links kunt laten liggen als je gewoon de trap wilt gebruiken. De keuze is iedere dag weer aan jou.

Is dat niet gek?

Is het niet een beetje gek, een lift laten plaatsen op een moment waarop je hem eigenlijk nog niet nodig hebt? Waarom zou je dat denken? Je hebt misschien ook wel een elektrische fiets, terwijl je ook nog ‘normaal’ kunt fietsen, dat vind je toch ook niet raar? Verdiep je gewoon eens in de mogelijkheden, alle informatie vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/, en wees niet te streng voor jezelf. Nee, je hebt hem misschien nog helemaal niet nodig. Maar heerlijk comfortabel is het wel!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.