Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
26 apr
Zelf een rolhor plaatsen? Dat doe je zó

We zitten volop in de lente en hebben al heel wat zonuurtjes gezien. Heerlijk, maar nu we alweer richting de zomer gaan betekent dat één ding: insecten in je woning. ’s Avonds het raam open, lang doorslapen, en ’s ochtends wakker worden met een hoofd vol muggenbulten. Beetje jammer. Maar met een goede rolhor voor je raam is dat probleem verleden tijd! Wil je zelf een rolhor plaatsen? In dit artikel lees je hoe dat moet.

Wat is een rolhor?

De naam spreekt voor zich. Een rolhor rolt zich op omhoog. Als je hem wilt gebruiken, rol je hem van boven naar beneden. Je kunt een rolhor zowel aan de binnenkant als buitenkant van het raam plaatsen. Ook is het mogelijk om deze op óf tussen het kozijn te zetten. Al die keuzes, maar welke moet je maken? Om te bepalen of je de rolhor binnen of buiten plaatst, moet je weten hoe je raam open gaat. Draait het raam naar binnen open? Dan monteer je de rolhor buiten. Gaat je raam naar buiten open? Dan monteer je de rolhor binnen. Klinkt simpel toch?

In de dag en op de dag

In horrenwereld hoor je vaak de termen ‘in de dag’ en ‘op de dag’. Wat dat betekent? Het zijn twee monteermethoden. Als een monteur het heeft over plaatsing in de dag, dan bedoelt hij dat de hor tussen de kozijnen wordt gemonteerd. Zo wordt de hor mooi weggewerkt in het kozijn. Bij montage op de dag, monteer je de hor op het kozijn. De meeste mensen kiezen voor een ‘in de dag montage’, omdat dit er netter uitziet. Een ‘op de dag montage’ kies je eigenlijk alleen als er een raamklink in de weg zit of als het horprofiel dikker of breder is dan het kozijn. Goed nieuws, de rolhorren van de Horboer kun je allemaal in óf op de dag monteren. Aan jou de keuze!

Het inmeten, hoe werkt dat?

De afmetingen zijn ontzettend belangrijk. Een te kleine of te grote hor is echt zonde van het geld. Welke afmetingen je nodig hebt? De lengte, de hoogte en de breedte van het kozijn. Twijfel je? Bij de Horboer kun je horren op maat bestellen en krijg je gewoon hulp via Whatsapp als je dat wil.

De hor is binnen, en nu?

Nu is het tijd om te monteren! Hoe dat precies werkt, is afhankelijk van de hor en welke keuze je hebt doorgegeven. Je kunt de rolhor namelijk bevestigen met schroeven of tape. Net wat je mooier vindt!

Met deze handige tips kom je nu vast een heel eind met het plaatsen van je rolhor. Succes!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.