Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
29 apr
Waarom zijn dranghekken zo belangrijk?

Dranghekken zie je tegenwoordig overal. Ze worden gebruikt tijdens evenementen, maar ook in de teststraten of voor het afsluiten van een gedeelte van de weg. Vroeger kwam het nog wel eens voor dat tijdens een evenement er geen dranghekken waren. Je kan je voorstellen dat het voor zowel bezoekers, fans als artiesten tot gevaarlijke situaties leiden. Gelukkig komt dat nu helemaal niet voor. Artiesten willen tegenwoordig eigenlijk niet meer optreden als er geen dranghekken aanwezig zijn. Waarom zijn dranghekken zo belangrijk?

Ze zorgen voor veiligheid

Een van de grootste redenen voor het gebruik van dranghekken is om ervoor te zorgen dat er een veilige situatie is. In het verleden zijn er enkele incidenten voorgevallen waarbij mensen gewond of zelf zijn overleden. Dat kwam bijvoorbeeld doordat mensen over elkaar heen geen lopen of door verdrukking in een grote mensenmassa. Tegenwoordig zijn dranghekken verplicht bij evenementen. Hierdoor worden bepaalde delen afgeschermd en worden vakken aangegeven waar mensen mogen komen. Vaak wordt het ook nog gekoppeld aan een aantal mensen, zodat situaties waarin teveel mensen in een mensenmassa worden onderdrukt niet meer voorkomt.

Afschermen locatie

Daarnaast zijn dranghekken ook ideaal als je een bepaalde locatie wilt afschermen. Op een evenement wil je bijvoorbeeld een speciale ingang voor artiesten. Door middel van dranghekken (met doeken) kun je zo een afgeschermd gedeelte creëren. Datzelfde werkt ook als je ongewenste plek wilt wegdoezelen. Bijvoorbeeld plekken waar je liever niet directe kijk op wilt hebben. Zoals plekken waar het afval staat opgestapeld of de lege bierkratten. Ook kun je met dranghekken een locatie afschermen voor meer privacy. Zoals een EHBO-post tijdens een evenement. Zo kun je de mensen die hier zitten ook wat privacy geven. Daarnaast kunnen dranghekken ook gebieden of locaties afschermen voor de organisatie van een evenement. Om bijvoorbeeld spullen op te slaan of om een kantoortje voor de bewaking in te richten.

Andere voordelen

Naast veiligheid en het afschermen van locatie zorgen dranghekken er ook voor dat je meer overzicht krijgt. Je kunt een groot evenement soepel laten verlopen en kunt door middel van dranghekken een route aanmaken. Dat is ook noodzakelijk voor creëren van nooduitgangen. Daarnaast geven dranghekken en een juiste route de bezoekers ook veiligheid en een goed gevoel. Bezoekers hebben het idee dat ze in goede handen zijn. Je kunt ervoor kiezen om hoge of lage dranghekken te gebruiken. Vaak wordt er aan de buitenkant van een evenement gekozen voor hoge dranghekken zodat ongewenst indringers toch niet op het festival binnenkomen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.