Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
12 mei
Kosten voor de opslag van jouw inboedel tijdens de verbouwing

Woon jij in Utrecht en ben jij van plan om te verbouwen? Weet je al wat je met je inboedel wil gaan doen? Bij een kleine verbouwing kun je waarschijnlijk alle spullen aan de kant schuiven, al is dit niet zo handig. Stofdeeltjes en verfspetters kunnen op jouw spullen gaan zitten.

Bij een grote verbouwing is het beter om alleen maar het noodzakelijke in huis te hebben, zodat je inboedel niet vies wordt en niet in de weg staat. Een opslagruimte huren in Breukelen, in de omgeving van Utrecht, zou dus een goede optie kunnen zijn. Maar wat zijn de kosten voor een opslag van jouw inboedel tijdens een verbouwing? Voordat we daar meer over vertellen, geven we jou eerst meer informatie over de voordelen van het huren van een opslagruimte.

Wat zijn de voordelen van een opslagruimte

Er zitten meerdere voordelen aan jouw inboedel opslaan in een opslag. Het grootste voordeel is dat alle spullen die in de weg staan, zijn opgeslagen. Hierdoor krijg je zelf weer wat meer ademruimte.

Daarnaast staan de spullen verwarmd en droog opgeslagen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vocht. Ook over de veiligheid van jouw inboedel hoef je jezelf niet druk te maken. Dit komt doordat jouw inboedel in de opslag een stuk veiliger is dan bijvoorbeeld in de tuin, schuur of garage. Jouw opslagdeur zit te alle tijde op slot en er is altijd een bewakingssysteem aanwezig in het gebouw. Denk hierbij aan camera’s, buitenverlichting via sensoren, veiligheidshekken, bewakers en een toegangscontrole. Hierdoor kunnen alleen de huurders van een opslagruimte het pand in en uit.

Wat zijn de kosten van een opslagruimte

Er zijn een aantal factoren die de hoogte van de huurprijs voor een opslag bepalen. Hoeveel m² opslagruimte heb je nodig?
- Wat is de locatie van de opslag en hoe lang wil je hiervoor rijden?
- Voor welke periode wil je de opslagruimte huren?
- Wat is de opzegtermijn om de huur van de opslag te beëindigen?
- Welke voorzieningen wil je in het gebouw van de opslag?


Ook kun je kijken naar de eenmalige kosten bij de huur van een opslag. Denk hierbij aan administratieve kosten en borg. Vaak is het gebruikelijk om 1 maand borg te betalen. Deze borg krijg je achteraf weer terug wanneer je ervoor zorgt dat de opslag na gebruik in goede staat is. Een kleine opslagruimte kost gemiddeld €125,- per maand. Voor dit bedrag huur je een oppervlakte van 10m². Wil je een grotere opslagruimte? Houd er dan rekening mee dat de kosten hiervoor ook hoger uitvallen, zo’n €200,- per maand. Voor deze prijs kun je evengoed een ruimte van 15 m² huren.

Voorzieningen hebben invloed op de kosten

Het aantal voorzieningen dat een opslagruimte heeft, is van invloed op de huurprijs van de opslagruimte. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bedenken welke voorzieningen jij nodig hebt. Voorbeelden hiervan zijn de aanwezigheid van water, elektriciteit en steekkarren. Het kan zijn dat je niet zoveel voorzieningen nodig hebt. Kies dan voor een goedkopere opslagruimte. Dit is een manier om de huurprijs van de opslagruimte nog enigszins te beïnvloeden.

Tags:
1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.