Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
16 mei
Investeren in een goede dakbedekking

De dakbedekking van jouw woning bepaalt in belangrijke mate jouw wooncomfort. Je zou het wellicht niet gelijk denken omdat de dakbedekking doorgaans niet zichtbaar is. Maar dat neemt niet weg dat de dakbedekking een belangrijke functie bekleedt. De dakbedekking zorgt er namelijk voor dat jij er binnen droog en tochtvrij bij zit. Investeer daarom in een goede dakbedekking, investeer in een EPDM dakbedekking en waarborg zo jouw wooncomfort.

EPDM dak plaatsen

EPDM daken zijn populair in Nederland. Zowel particulieren als professionele dakdekkers geven de voorkeur aan dit dakbedekkingsmateriaal. Maar waarom is dat zo? Wat maakt een EPDM dakbedekking zo veel beter dan de andere dakbedekkingssoorten? Een EPDM dakbedekking is op de eerste plaats kwalitatief gezien erg goed. EPDM is een rubbersoort dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Voorzie je jouw woning van deze dakbedekkingssoort? Dan weet je zeker dat je er tientallen jaren binnen droog bij zult zitten. Een EPDM dakbedekking is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk want je kunt helemaal zelf een EPDM dakbedekking aanbrengen. Een EPDM dakbedekking moet namelijk worden verlijmd. Met de juiste materialen in je bezit kan eenieder een EPDM dak plaatsen.

Materieel voor een nette afwerking

De plaatsing van een EPDM dakbedekking kan door eenieder geschieden. In tegenstelling tot traditionele dakbedekkingssoorten moet deze dakbedekkingssoort worden vastgelijmd. Je hebt hiervoor geen professionele kennis of ervaring nodig. Wat je wel nodig hebt voor een succesvolle plaatsing van de dakbedekking is goed materieel. Er zijn speciale EPDM pakketten verkrijgbaar. Met de aanschaf van zo’n pakket weet je zeker dat je nergens op misgrijpt. Het pakket is namelijk voorzien van al het benodigde materieel. Het gaat dan niet alleen om de materialen voor de daadwerkelijke plaatsing. Ook het materieel voor een nette afwerking kun je in het pakket vinden. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de EPDM kit. Maar ook aan een daktrim die de dakbedekking op zijn plaats moet houden. Je kunt alle materialen in één pakket vinden.

Dakrenovatie met EPDM stroken

Bij de plaatsing van een EPDM dakbedekking denkt men vaak aan een complete dakrenovatie. Deze associatie is niet onterecht. Maar het is ook mogelijk om delen van jouw dakbedekking te repareren. Is er bijvoorbeeld iets mis met de dakgoot? Of is er elders op het dak een defect zichtbaar? Dan kun je hiervoor EPDM stroken aanschaffen. Dit zijn stroken EPDM dakbedekking die speciaal ontwikkeld zijn voor kleine reparaties. Het is immers zonde om grote hoeveelheden EPDM aan te schaffen als je dit niet nodig hebt. Gelukkig is het materiaalaanbod voor de plaatsing van een EPDM dak uitgebreid. Zo kan eenieder zijn of haar dak met EPDM renoveren of repareren.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.