Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
20 mei
Zo voorkom je een beslagen badkamerspiegel

Douchen en in bad gaan brengt soms enkele onpraktische zaken met zich mee; het stoom wat vrijkomt zorgt ervoor dat je badkamerspiegel beslagen raakt. Ook al staat de verwarming aan, dan nog komt dit uiteindelijk voor. En tijdens de zomer, wanneer er geen verwarming aanstaat is het altijd raak.

Zelf het condens wegvegen kent zo zijn nadelen: de spiegel raakt nog steeds niet goed condensvrij en er blijven lelijke sporen achter die vooral zichtbaar zijn wanneer de spiegel volledig is opgedroogd. Gelukkig bestaan er innovatieve producten als infrarood spiegelverwarming die condens overlast tot het verleden laten behoren.

Spiegelverwarming

Van de auto kennen we 'm al; buitenspiegelverwarming. Vaak geen overbodige luxe wanneer 's ochtends de spiegels zijn beslagen. Maar wist je dat spiegelverwarming ook op tal van andere plekken, zoals in huis, van toepassing is? Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met infrarood spiegelverwarming wil niet meer zonder. Laten we gauw kijken naar de werking van de infrarood spiegelverwarming.

Infrarood spiegelverwarming

Infrarood spiegelpanelen zijn overal in huis te plaatsen en vormen een uitkomst in de badkamer. Niet alleen verwarmt deze spiegel, maar hij geeft ook infraroodstraling af, waardoor hij kan fungeren als hoofdverwarming in de badkamer. Met infrarood spiegelverwarming is er eigenlijk geen verwarming meer nodig in de badkamer (afhankelijk van de grootte van het model). Daarbij beslaat je spiegel nooit meer, wat een zeer fijne bijkomstigheid is.

Hoe werkt het precies?

De infrarood spiegel moet aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk, het is dus handig indien er een een elektrapunt in de buurt is. De infrarood spiegelpanelen hebben een thermostaat waardoor de warmteafgifte te reguleren is. De panelen worden snel warm, iets wat in de praktijk erg handig is.

Ook voor ouderwetse doucheruimtes waar geen verwarming aanwezig is, is de infrarood spiegel een uitkomst. Niet langer is er een straalkachel nodig om de ruimte te verwarmen

Modellen

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, zoals ronde en rechthoekige infrarood spiegels, ze kennen een hoge decoratieve waarde voor de ruimte en zijn daarnaast dus zeer functioneel. De rechthoekige infrarood spiegel wordt in principe verticaal geplaatst.

Waar komt de infrarood spiegel nog meer tot zijn recht?

Op tal van plekken biedt de infrarood spiegel uitkomst. Vooral wanneer je niet overal in huis de cv wilt inschakelen, met het oog op gasbesparing, is het gebruik van de infrarood spiegel een uitkomst. Denk aan een koude hal. Menig hal kent een spiegel. Het maakt de vaak kleine hal net wat ruimtelijker en je kunt nog een laatste blik in de spiegel werpen voordat je de deur uitgaat. Geeft jouw spiegel warmte af, dan betekent dat twee vliegen in één klap.

Ideaal op vele plekken in huis

Eigenlijk biedt infrarood spiegelverwarming op vele plekken in huis uitkomst; hij is decoratief en kan specifieke plekken lekker bij verwarmen. Werk je aan een bureau op zolder en wil je niet telkens de hele ruimteverwarming, dan plaats je de spiegel in de buurt van het bureau en zet je hem pas aan wanneer je er aan het werk gaat.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.