Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
25 mei
Een unieke keuken ontwerpen? Doe het met deze 5 tips!

De beste keukenideeën komen natuurlijk van de mensen die het beste weten hoe keukens kunnen worden ingericht. Van ontwerpideeën tot materialen en lay-out overwegingen, interieurontwerpers, architecten en keukenontwerp-professionals hebben de deskundige kennis die nodig is om verbazingwekkende keukens te creëren. Je wilt natuurlijk wel deze ideeën gebruiken om jouw eigen unieke keuken te ontwerpen. Met de onderstaande 5 tips creëer jij jouw eigen unieke keuken. Lees snel verder.

Tip 1: Kiezen op basis van de mogelijkheden

Het plannen van jouw keukenmeubilair ontwerp, begint bij jouw werkdriehoek. Dit betekent dat je als eerste beslist over de plaatsing van de driehoek in jouw keuken: de koelkast, de kookplaat en de spoelbak. Wanneer dit gedaan is, kun je pas echt beginnen met het ontwerpen van jouw keuken.

Soms kunnen de gootsteen, kookplaat, en koelkast in een rechte lijn naast elkaar worden gezet. Deze keukenmeubels moeten zo worden geplaatst, dat de ene kant van jouw keuken bestaat uit kasten en de andere kant jouw keukenwerkplek wordt. De lay-out van jouw keukenmeubilair verandert wanneer de keuken een bepaalde vorm heeft. Zo zijn er U-vormige keukens, L-vormige keukens, gangkeukens en open keukens. Iedereen heeft zijn eigen stijl van werken in een keuken. Dus probeer jouw stijl van werken te achterhalen. Zo zal de ene behoefte hebben aan een grote koelkast en een magnetron niet gebruiken. De ander daarentegen, wil ruimte voor zowel de magnetron als een OTG. Sommige mensen willen misschien ook een speciale plank voor bestek.

Tip 2: Keukenmeubilair en hoogte van het aanrecht

Een belangrijk punt dat je zeker niet mag vergeten, is de bestaande kloof tussen de hoogte van het aanrecht en het keukenmeubilair. Het verschil mag niet groot zijn. Is dit wel het geval, dan wordt het lastig om comfortabel te werken. Wanneer je bijvoorbeeld niet zo lang bent, heb je steeds een keukenladder of kruk nodig om dingen uit de bovenste kasten te pakken. Daarom vormt een keukenaanrecht met een hoogte gelijk aan jouw taille, de beste optie.

Tip 3: Kleuren meubilair

Kleuren spelen een belangrijke rol om de juiste keukenmeubels te bepalen. Wit en pastelkleuren zijn aangenaam voor de ogen en zien er geweldig uit. Het nadeel van deze kleuren is dat ze snel vuil worden als gevolg van de sterke specerijen die we bij de voedselbereiding gebruiken. Bij lichtgekleurde keukenmeubilair kan het onderhoud daarom een grote opgave zijn. Wanneer je in plaats daarvan kiest voor donkere kleuren, zal er minder onderhoud nodig zijn. Zorg wel dat deze kleuren niet overweldigend overkomen. Vergeet niet dat het decor van jouw keuken afgestemd moet zijn op de rest van het huis. Het moet bijvoorbeeld wel passen bij die mooie design houten eettafel die je hebt.

Tip 4: Materialen voor in de keuken

Het ontwerp en de gebruikte materialen voor jouw keukenmeubilair, hebben direct impact op jouw budget. Kies materialen die duurzaam, onderhoudbaar en in overvloed beschikbaar zijn. Denk hierbij aan staal, pvc of hout. Wanneer je veel houttinten in huis hebt, kun je die ook goed matchen met bijvoorbeeld een eiken eettafel.

Tip 5: Ga een langs een woonboulevard

Je kunt zoveel online zoeken als je wilt, maar je gaat er dan nooit achter komen hoe bepaalde kleuren, materialen en meubels er in het echt uitzien. Jouw woning heeft daarnaast een bepaalde lichtval die  impact kan hebben op het complete aanzicht. Ga dus een langs een woonboulevard om te kijken of het beeld klopt met het beeld dat je online hebt gezien.

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.