Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
27 mei
Hoe kies je een badkamermeubel?

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuw badkamermeubel aan te schaffen? Zeker als je met een grondige verbouwing van je badkamer bezig bent, is de aanschaf van een nieuw meubelstuk aan te raden. Wil je je badkamer graag van een kleine upgrade voorzien? Ook dan is het aan te raden om je meubelstuk te vervangen.

De reden hiervoor is tweeledig:

  • De uitstraling van een badkamermeubel is bepalend. Als je voor een fraai meubelstuk kiest, is dit terug te zien aan de algehele uitstraling van de badkamer.
  • Een badkamermeubel is onmisbaar. In elke badkamer is een badkamermeubel onmisbaar. Bij het inrichten van je nieuwe badkamer moet je zodoende altijd met dit meubelstuk rekening houden.

Een terechte vraag is wel hoe je een nieuw badkamermeubel uitkiest. Met onderstaand stappenplan maak je dit zo makkelijk mogelijk voor jezelf. 

Stap 1: bepaal waar het meubelstuk moet komen

Je moet ten eerste goed nadenken over de plaatsing van het meubelstuk. Wil je het meubelstuk op dezelfde plek als het huidige meubelstuk hebben? Of wil je voor een hele andere plek gaan? Mocht je voor een andere plek gaan, moet je goed kijken naar de leidingen en aansluitingen.

Weet je eenmaal waar het meubelstuk moet komen? Dan maak je ook gemakkelijk een keuze tussen de twee soorten meubelstukken: de hangende- en de staande variant. In de moderne badkamers wordt nagenoeg altijd voor een hangend badkamermeubel gekozen.

Stap 2: kijk naar het design van het meubelstuk

Het is nu tijd om op zoek te gaan naar het fraaiste badkamermeubel. Wat het fraaiste badkamermeubel is, hangt af van de rest van je badkamer. Het is namelijk zaak dat het badkamermeubel bij de rest van de badkamer gaat passen.

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Door de stijl, het design en de kleur op elkaar aan te passen. De kleur en stijl van het meubelstuk moet volledig passen bij de rest van je badkamer. Dit vraagt soms om een lange zoektocht, maar dat is onoverkomelijk.

Stap 3: kijk goed naar de details

Bij een badkamermeubel moet je goed naar de details kijken. Kun je bijvoorbeeld handdoeken of andere spullen in het meubelstuk opbergen? En wordt het meubelstuk met een fonteinset geleverd? Zo ja, om wat voor fontein gaat het dan precies? Dit zijn allemaal belangrijke aspecten waar je goed op moet letten.

Ook zou je goed naar de montage kunnen kijken. Krijg je hier alle benodigdheden voor geleverd? Als je het lastig vindt om dit te bepalen, kun je uiteraard met de verkoper contact opnemen. Je kunt ook contact opnemen met de aannemer (of andere vakman) die je badkamer gaat plaatsen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.