Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 okt
Tips voor de perfecte traprenovatie

Is jouw trap enorm gedateerd of past de bekleding niet meer bij de rest van de inrichting? Dan is een traprenovatie de beste oplossing! Allereerst is het goed om na te denken over wat je graag wilt. Vind je warmte en sfeer belangrijk, houd je van praktische mogelijkheden of houd je de trap liever strak wit? Bij een traprenovatie is het ook belangrijk om rekening te houden met zaken als gehorigheid en anti-slip mogelijkheden. Als je dit op een rijtje hebt voor jezelf, wordt het maken van de juiste keuze een stuk makkelijker!

 

Kies het juiste materiaal

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor het bekleden van je trap zoals laminaat, vinyl, hout of tapijt. Laminaat is makkelijk in onderhoud en geschikt voor intensief gebruik. Is je budget beperkt, kies dan voor een vinyl afwerking. Goede kwaliteit voor een scherpe prijs én heel makkelijk zelf op maat te snijden. Is je keuze gevallen op een massief houten trap? Dan kies je voor duurzaamheid en sfeer. Door de ruime keuze in houtsoorten en kleuren kies je wat het beste bij jou en je woning past.

 

Anti-slip en geluidsdemping

Een trap zonder bekleding is niet aan te raden. De kans op uitglijden is groter door het gebrek aan een anti-sliplaag. Als geluidsdemping voor jou belangrijk is, dan is tapijt met een laagje ondertapijt de beste keuze. Vinyl is daarnaast een geluidsabsorberend materiaal en wordt direct op de traptreden geplakt, waardoor het geluid niet kan weerkaatsen.

 

Finishing touch

Een trap zonder leuning is niet compleet, toch? Hiervoor kun je kiezen uit RVS, hout of aluminium, maar nóg leuker voor de creatieve klussers onder ons; een leuning van steigerbuis! Heb je inmiddels een keuze gemaakt voor de perfecte trapleuning? Dan sta je voor de laatste optie: verlichting. Je kunt namelijk tegenwoordig op een hele professionele manier je traptreden verlichten, zodat je in het donker gemakkelijk naar boven of beneden kunt lopen zonder dat je een misstap maakt omdat het te donker is. Veiligheid voorop natuurlijk!

 

Zelf klussen of uitbesteden?

Weet je prima wat jouw wensen zijn, maar laat je het liever door vakmensen uitvoeren? Dat snappen we. Kijk eens op Werkspot en plaats hier gratis jouw klus. Hier vind je een professionele vakman voor al je klussen in en om het huis. Ideaal toch?

 

Nu je je trap stap voor stap kunt renoveren of laat opknappen door een professional, is het natuurlijk ook goed om verder te kijken in je huis of de rest van je interieur nog up-to-date is. Met een nieuw seizoen is het altijd fijn om je huis weer een kleine touch-up te geven door het gezellig te maken met wat nieuwe woonaccessoires en kaarsverlichting bijvoorbeeld. Kijk ook eens naar je huidige raamdecoratie! Gordijnen geven je interieur namelijk ook al snel een warme uitstraling en zijn daarnaast ook nog eens energiebesparend doordat ze warmte in huis vasthouden. Ben je niet zo’n fan van gordijnen? Dan zijn shutters voor de ramen een goed alternatief. Hiermee creëer je warmte, sfeer en regel je gemakkelijk zelf de privacy in huis.

 
Meer wooninspiratie nodig, benieuwd naar de laatste woontrends of op zoek naar nieuwe meubels? Bij Biano.nl zijn de wooncollecties van meer dan 40 shops verzameld, om ervoor te zorgen dat jij altijd gemakkelijk dat perfecte woonitem voor jouw interieur vindt

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.