Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
17 jun
Welke douche past het beste bij jou?

Een goede douche is onmisbaar in elk huishouden. Er is dan ook een enorm aanbod met verschillende soorten douches. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken naar de juiste douche? We helpen je graag op weg. In dit artikel lees je alles over douchecabines en inloopdouches en kom je te weten welke douchedeur geschikt is voor een inloopdouche. Daarnaast lees je alles over andere soorten douches.

Kies je voor een douchecabine of inloopdouche?

Een douchecabine heeft meerdere voordelen. Zo hebben douchecabines standaardafmetingen. Je hoeft de badkamer dus alleen goed in te meten, voor je de juiste afmeting selecteert. Daarnaast blijft de warmte van het douchewater tijdens het douchen in de cabine. Hierdoor ben je minder snel geneigd om de warme kraan verder open te draaien, waardoor je kosten bespaart. Een douchecabine voorkomt spatwater en houdt de badkamer hierdoor droog. Voor elke badkamer is er wel een douchecabine te vinden. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen, zoals halfrond, kwartrond en rechthoekig. Wil je een luxe uitstraling creëren? Een inloopdouche ziet er luxe en modern uit. Daarnaast heeft een inloopdouche geen opstap, vormt het een geheel met de rest van de badkamer en zijn de afmetingen flexibel. 

De ideale douchedeur voor je inloopdouche

Kies je voor een inloopdouche, maar vind je het toch prettig om de doucheruimte af te sluiten? Sluit de douche dan af met een douchedeur. Douchedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en stijlen. Denk hierbij aan modern, industrieel of luxe. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende opties zoals glas met of zonder profiel, pendeldeuren en vouwdeuren. Afhankelijk van de ruimte in je badkamer, kun je zelf bepalen hoe diep de inloopdouche wordt. Je bepaalt ten slotte zelf waar je de douchedeur precies plaatst. Let er bij de aanschaf van een douchedeur wel op dat de deur de juiste kant opdraait, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Wie geen nis heeft, maar wel graag een inloopdouche wil, kan een losstaande douchewand plaatsen. Ook met een douchewand bepaal je zelf hoe ruim de inloopdouche wordt.

Andere soorten douches

Ben je niet op zoek naar een nieuwe douchecabine of inloopdouche, maar wil je de huidige douche aanpassen op je persoonlijke wensen? Er is een ruim aanbod aan items zoals douchebakken, douchegoten en douchekranen. Je kunt je huidige douche ook aanpassen naar een regendouche. Hiervoor hoef je alleen maar een regendouche aan te schaffen, de huidige douche te verwijderen en de regendouche op te installeren. Voor een echt wellness gevoel, maak je de douche compleet met een sunshower. Een sunshower is een zonnepaneel dat bijdraagt aan gezonde spieren en zorgt daarnaast voor een gezonde teint.

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.