Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
30 jun
Vijf tips om snel meer sfeer te creëren

Kijk je om je heen in je woonkamer, en heeft deze niet de sfeer die je graag zou willen zien? Vind je hem kil, ongezellig en zeker niet knus? Dan is het meestal niet nodig om de boel compleet om te gooien om de boel toch wat gezelliger te maken. Een paar kleine ingrepen kunnen vaak wonderen verrichten.

Kies voor andere verlichting

Verlichting zorgt voor een heel groot deel van de sfeer in een ruimte. Vind je het te kil in je woonkamer, kijk dan eerst eens of je lampen niet te fel of te koel van kleur zijn. Dat kan echt een groot verschil maken; denk maar eens aan een café waar de sfeerverlichting brandt versus eentje waar de TL-balken aan staan. Wil je de sfeer aan kunnen passen, zodat je de ene keer voor veel, functioneel licht kan kiezen en de andere keer voor juist meer zacht, sfeervol licht? Dan is LED verlichting vaak een goede keuze. Daarvan zijn veel soorten te koop die je, bijvoorbeeld via een app, verschillende kleuren of warmtes kunt geven.

Voeg een persoonlijke touch toe

Is je woonkamer mooi, maar niet echt persoonlijk? Dan kan dat de boel ook killer maken dan nodig is. Een persoonlijke touch toevoegen kan dan helpen. Denk bijvoorbeeld aan een grote foto op de muur. Dat kan er eentje zijn waar personen op staan, bijvoorbeeld je kinderen of je gezin, maar je kunt het ook wat algemener doen, en kiezen voor een mooie sfeerfoto vanaf je favoriete vakantiebestemming. Een plek waar je mooie herinneringen aan koestert maakt je kamer helemaal af.

Ga voor kleur

Soms kan een beetje kleur toevoegen ook wonderen verrichten. Dat kan op verschillende manieren. Je kan met accessoires wat kleur in je interieur brengen. Nog beter gaat het vaak als je er een verfkwast bij pakt. Kies een muurtje uit, groot of klein, en breng daar een goede kleur op aan. Kies niet te veilig, niet voor een kleur die je nauwelijks op zal vallen. Een beetje lef brengt je interieur echt tot leven!

Probeer sfeervolle accessoires

Accessoires zijn de snelste en veiligste manier om je interieur te veranderen. Wat nieuwe kussentjes op de bank kunnen al een groot verschil maken, net als wat nieuwe kleedjes of een mooi schilderij. Gooi de accessoires die je nu hebt niet meteen weg. Beter is het om een kleine voorraad aan te leggen, en regelmatig te wisselen. Dat geeft je interieur steeds weer een net wat andere look, zodat je er minder snel op uitgekeken raakt. 

Haal verse bloemen in huis

Is de basis van je woonkamer in orde, maar zoek je wat extra? Haal dan lekker wat verse bloemen in huis. Verse bloemen laten iedere ruimte beter uitkomen. De geur die zij verspreiden, de kleur die zij in een ruimte brengen. Iedere week een nieuwe bos, en je hoeft nooit meer op zoek naar extra sfeer!

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.