Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
06 jul
Aluplex deurpanelen

Een Aluplex paneel is een multiplex deurplaat gemaakt van massief triplex. Tussen de triplex lagen zitten twee aluminium lagen om de deur stabiel en waterdicht te maken. Deze deuren worden geleverd met een FSC-keurmerk om er zeker van te zijn dat het hout uit verantwoordelijk gekapte bossen komt. De deur is bedoeld als buitendeur. Het is daarom geschikt als voordeur of voor bergingen, schuren, bedrijfshallen en loodsen. Het hout is onbehandeld en opgebouwd uit verschillende lagen okoumé hout. Het wordt aangeraden om de deur wel af te werken met een laag verf.

Voordelen Aluplex

Wil jij zelf een voordeur maken? Aluplex is de ideale plaat voor het maken van een deur. Het is licht van gewicht, maar toch heel stevig. Controleer bij het aanschaffen van het paneel of er de letters WBT bij staan. Dat betekend Water Boiled Proof. De deur heeft dan een kookproef van 72 uur doorstaan. Het betekent ook dat de deur watervast is. Maar welke voordelen heeft een Aluplex deurpaneel nog meer?

  • Aluminium tussenlaag
  • Vreesbaar
  • Stabiel
  • Inbraakwerend

Aluminium tussenlaag

Een multiplex deurplaat is gemaakt van een oneven aantal fineerlagen. Het hout wordt kruislings met watervaste lijst aan elkaar gelijmd. Door de aluminium tussenlagen zijn de deuren zeer stabiel. En zorgt het ervoor dat er geen vocht door het hout heen kan trekken. Ook zorgen de tussenlagen ervoor dat de deur erg stevig en stabiel wordt. De plaat wordt zelfs zo stevig dat het inbraakwerend wordt. En daarom uitstekend te gebruiken is om zelf een voordeur mee te maken.

Bewerking Aluplex deurplaat

Een multiplex deurplaat is uitstekend te bewerken. Wanneer de deur met de zaag of een freesmachine wordt bewerkt, moet de deur opnieuw behandeld met twee lagen randsealer. Dit geldt ook voor slotgaten en scharniergaten. Zo voorkom je dat vocht in het hout trekt. Bij het frezen van de plaat, moet rekening gehouden worden dat dit - afhankelijk van de plaat - niet dieper dan 3 of 5 millimeter. Dit is afhankelijk van de deur die je kiest. Dit doe je het beste met een v-groef. De plaat kan onbehandeld en wit gegrond worden geleverd. Ook is de plaat in verschillende maten leverbaar.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.