Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
06 jul
De badkamer opknappen is zo gedaan!

Wil je graag de badkamer opknappen maar weet je niet waar je moet beginnen? Het is vaak niet zo moeilijk als je denkt, zolang je alles eerst maar op papier zet. Daar waar nodig kun je help van een professional inschakelen, en de rest kun je eenvoudig zelf doen. wij geven je een aantal handige tips voor het opknappen van de badkamer.

Bekijk wat er vervangen moet worden

Kijk om te beginnen eens goed naar je badkamer. Wat moet er echt vervangen worden en wat kan er nog wel even mee? een wastafel, toilet en douchecabine vervangen is op zich niet moeilijk, maar wel lastig als je er geen verstand van hebt. is dit het geval, dan kun je beter hulp inschakelen. Zo weet je ook direct dat alles goed geplaatst en aangesloten wordt, en heb je daar geen omkijken meer naar.

Kunnen de tegels in principe nog wel mee, maar ben je niet meer blij met de kleur? Je zou kunnen overwegen deze te schilderen, al moet je je dan wel afvragen of het er mooier van wordt. Een andere manier om de tegels op te knappen, is door middel van plaktegels. Zorg er wel voor dat deze geschikt zijn voor de badkamer, anders kun je binnen een paar weken weer opnieuw beginnen.

De muren van de badkamer

Heb je ook muren in de badkamer zonder betegeling? Dan zou je kunnen overwegen deze wel te schilderen. Belangrijk bij een kleine ruimte als de badkamer, is dat je het geheel niet te donker maakt. Dit zorgt er namelijk voor dat het nog kleiner zal ogen. Ontspannen onder de douche staan gaat veel lastiger in een donkere ruimte, dus dat lijkt me niet de bedoeling.

Zorg vooral voor een mooie, lichte kleur dat past bij de rest van de ruimte. Heb je witte tegels en witte meubels, maar wil je graag accessoires in een andere kleur? Kies dan voor een natuurtint op de muur, zoals beige of heel licht taupe. Door vervolgens accessoires uit te zoeken met deze kleuren erin, zorg je ervoor dat alles een geheel is.

De accessoires in de badkamer

Als laatste natuurlijk de accessoires, want ook deze zijn belangrijk. Een goede wasmand is essentieel. Je kan ervoor kiezen alles in één wasmand te gooien, maar beter is het om wit, bont en kookwas te scheiden van elkaar. kijk dus goed naar de verschillende formaten en zorg ervoor dat het ook in je badkamer past. verschillende mandjes zijn handig, bijvoorbeeld in de lade van de wastafel, zodat je alles op kunt bergen en het niet overhoop komt te liggen.

Denk ook aan raambekleding of bijvoorbeeld plakfolie, zodat mensen niet direct bij je naar binnen kunnen kijken. Daarnaast uiteraard nog een grote spiegel boven de wastafel, en meer is er eigenlijk niet nodig. wil je toch nog meer plaatsen? een mooie nepplant kan prima in de badkamer, maar een echte is niet aan te raden vanwege de warmte in de ruimte.  

Tags:
1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.