Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
19 okt
Manieren waarop je je slaapkamer zen in kan richten

Geeft je slaapkamer een drukkend gevoel, is het rommelig en kom je slecht in slaap? Dan is het misschien tijd om je kamer opnieuw in te richten. In dit artikel geven tips om je slaapkamer “zen” in te richten.

Een “lichte” inrichting

Een lichte inrichting houdt in dat er in eerste instantie zoveel mogelijkheden licht in je kamer kan schijnen, het liefst natuurlijk licht van de zon. Als dat echter niet mogelijk is zijn er ook speciale daglichtlampen welke een mooi alternatieve oplossing hiervoor is. Daarnaast is het van belang dat je slaapkamer zo weinig mogelijk rommel bevat, opruimkasten of simpel weg accessoires weghalen biedt hiervoor een oplossing. Hierdoor creëer je niet alleen een “lichte” kamer met veel natuurlijk licht maar ook rust voor in je hoofd doordat er geen overmatig rommel in je kamer bevindt. Het is ook belangrijk dat er genoeg zuurstof in je kamer is, dit kan je doen door kamerplanten neer te zetten of je raam gedurende dag open te houden.

Gebruik van kleuren

In een echte “zen” kamer is het belangrijk natuurlijke aardkleuren en producten te gebruiken. Denk hierbij aan lichte pastelkleuren als beige, maar ook natuurlijke kleuren als lichtgroen en bruin. Dit geldt niet alleen voor de kleuren van je muur maar ook voor al je decoraties, kies bijvoorbeeld voor natuurlijke wanddecoraties, houten salontafels en zachte kussens in lichte kleuren. Let hierbij op dat je niet te veel accessoires gebruikt, dit verstoort namelijk weer de innerlijke rust.

Natuurlijke raamdecoratie

Maak uw slaapkamer af met eikenhouten jaloezieën, lamellen of vouwgordijnen van lichte stof. Het voordeel van het gebruiken van jaloezieën is dat je controle hebt over de hoeveelheid licht die je in je kamer door wilt laten schijnen, en hebben daarnaast een isolerende functie. In de zomer wil je natuurlijk niet in een te hete slaapkamer slapen, en in de winter is het fijn als de warmte binnen blijft. Op mijnhoutenjaloezieen.nl kunt u diverse houten vinden, welke u op maat kunt bestellen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.