Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
18 aug
Tijd voor een nieuwe slaapkamer

Slaap jij al jaren in een bed die je eigenlijk niet mooi vindt, en is je kamer niet echt sfeervol te noemen? Dan is het hoogtijd voor een nieuwe slaapkamer. Vaak beginnen mensen hier niet aan omdat ze bang zijn dat het teveel tijd en geld kost, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. In dit artikel vertellen wij je hoe je op een snelle en niet al te dure manier, toch zorgt voor een nieuwe slaapkamer met sfeer.

Nieuwe meubels uitzoeken

Een nieuwe slaapkamer vraagt uiteraard ook om nieuwe meubels. Een heerlijk en comfortabel nieuw bed met bijpassende nachtkastjes, een ruime kledingkast en misschien zelfs nog wel een bureau. Online meubels kopen is dan ideaal om te doen, want zo kun je alles filteren en zie je direct de meubels die bij jouw zoekresultaten passen. Daarnaast scheelt het je ook sjouwen, want ze komen het gewoon bij je thuis bezorgen.

Ga eerst op zoek naar een mooi bed, om vervolgens de rest daar bij te zoeken. Het bed is het belangrijkste meubelstuk in de slaapkamer, en dus moet je er ook voor zorgen dat deze niet alleen heel comfortabel is, maar er ook goed uit ziet en bij je stijl past. Zijn er geen bijpassende nachtkastjes te vinden? Kijk dan of je nachtkastjes kunt vinden die passen bij de kledingkast. Op die manier zorg je er toch voor dat het allemaal bij elkaar past.

De aankleding van de slaapkamer

Nadat je alle meubels hebt uitgezocht is het tijd voor de aankleding. Een mooie grote passpiegel mag niet ontbreken, net als goede raambekleding. Kies hierbij wat jij mooi vindt, in een mooie kleur. Wil je zorgen voor een mooi geheel, zorg dan dat er een kleur in de gordijnen terugkomt die je ook toepast aan de accessoires, zoals de sierkussens of een lampenkap.

Heb je een laminaatvloer? Dan kan de vloer in de ochtend koud aanvoelen. Een mooi kleed kopen die past bij de kleuren in je slaapkamer kan dit voorkomen. Daarnaast staat het ook nog eens heel erg mooi. Zorg voor een lekker hoogpolig tapijt zodat je altijd warme voeten hebt.

Verder heeft een slaapkamer eigenlijk niet veel accessoires nodig, want anders gaat het al snel rommelig staan. Een kleed, mooie gordijnen en wat sfeervolle verlichting is vaak al voldoende. Wil je toch nog iets extra’s? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooi schilderij of canvasdoek boven je bed, of hang wat hangplanten aan je plafond. Houd je van veel sierkussens, dan kun je deze ook op je bed plaatsen, evenals een sprei. Zorg er dan wel voor, dat alle kleuren bij elkaar passen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.