Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
18 aug
Kan ik mijn bedrijfsafval laten ophalen?

Als bedrijf kan het voorkomen dat je behoorlijk wat afval produceert, zonder dat je er zelf bij stilstaat. De meeste bedrijven produceren namelijk meer afval dan ze zelf merken. Denk bijvoorbeeld aan plastic, hout, papier en karton. Want als je de plastic bekertjes gedag heb gezegd om het milieu te sparen, heb je het afvalprobleem nog niet opgelost. Ook die houten koffiebekertjes en afgedrukte A4’tjes moeten ergens heen. Je wilt dus van je bedrijfsafval af, maar kun je dat laten ophalen?

Bedrijfsafval in een container

Het is mogelijk om al je bedrijfsafval in een container te stoppen. De Regiocontainer is één van de opties die je als bedrijf hebt. Op die manier kun je snel en gemakkelijk een container in de regio huren. Zo kun je snel over de container beschikken en kun je korte metten maken met rondslingerend bedrijfsafval. Een container huren in de regio is dus de snelste en meest efficiënte manier om ten eerste al je bedrijfsafval te verzamelen. Zo heb je al je afval in een grote bak liggen en heb je er minder omkijken naar.

Wat gebeurt er met het afval?

Je wilt als bedrijf uiteraard wel verantwoord ondernemen. Daarom maak je je zorgen over de almaar groeiende berg bedrijfsafval. Als je deze in de container hebt verzameld, moet deze worden afgevoerd. Er zijn heel wat bedrijven die het mogelijk maken om het bedrijfsafval in de container op te komen halen en verantwoord af te voeren. Sommige bedrijven zijn er zelfs in gespecialiseerd om de afval milieuvriendelijk en veilig af te voeren. Het kan zelfs voorkomen dat je afval weer wordt gebruikt om iets moois van te maken. Wist je dat bijna 75 procent van al het bedrijfsafval in Nederland weer een tweede leven krijgt?

Voorkom CO2 uitstoot

Het is belangrijk om er als bedrijf bij stil te staan hoeveel bedrijfsafval je eigenlijk hebt. Want bij 10 medewerkers die elke pauze een kopje koffie drinken, heb je toch al snel weer 30 wegwerpbekertjes. Deze zijn ervoor bedoeld om gemakkelijk afgebroken te worden. Voordeel van dergelijke bekertjes is dat ze gemakkelijk zijn te recyclen. Als we dergelijke producten niet zouden hergebruiken, zouden we jaarlijks ruim een miljoen ton aan CO2 uitstoten. Om deze reden is het verstandig als bedrijfsleider na te denken over hoeveel afval je precies hebt en wat je eraan kunt doen om je ecologische voetafdruk als ondernemer zo klein mogelijk te maken. We zijn immers samen verantwoordelijk voor een groenere aarde en een beter milieu.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.