Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
25 aug
Wat is industriële automatisering?

Bij industriële automatisering nemen software en machines het werk van mensen over. Zo kunnen productieprocessen efficiënter worden ingericht waardoor er meer en snellere productie kan plaatsvinden. Industriële automatisering zorgt voor snellere processen, efficiënter werken, verbetering van de kwaliteit van producten en verhoogt ook nog eens de productiesnelheid. Er zijn veel ontwikkelingen gaan binnen de automatisering. De technieken volgen elkaar snel op en er wordt steeds meer mogelijk om gehele productieprocessen te optimaliseren.

De voordelen van industriële automatisering

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is er maar weinig personeel beschikbaar. Door te automatiseren komt er binnen uw bedrijf personeel beschikbaar. Zij zijn ergens anders op de werkvloer weer in te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de auto-industrie. Binnen de auto-industrie wordt gebruik gemaakt van robotisering. Hierbij nemen robots de taken over van mensen. De robots worden ingezet om gevaarlijke taken te voltooien. Deze robots zorgen hiermee voor een veiligere omgeving van het personeel dat aan het werk is. Wat zijn nog meer de voordelen?

  • De productie is sneller en goedkoper
  • Automatisering zorgt voor een grotere veiligheid
  • Robots kunnen moeilijke berekeningen maken
  • Werknemers kunnen ergens anders worden ingezet

De software neemt de werknemer niet over

Als tegenargument wordt vaak aangedragen dat automatisering wordt ingezet om de werknemers te vervangen. Industriële automatisering wordt ingezet om de werknemer te ondersteunen. Machines helpen de mens om het werk sneller en veiliger uit te kunnen voeren. De inzet van personeel zal altijd nodig blijven om het systeem draaiende te houden. Zo moet het personeel bij fouten of vastlopen ingrijpen. Software is namelijk niet altijd even betrouwbaar. En lang niet alle processen kunnen geoptimaliseerd worden. Dus de inzet van personeel zal altijd nodig blijven.

Gebouwautomatisering

Ook het gebouw kan volledig geoptimaliseerd worden. Gebouwautomatisering draagt bij aan het gebruikersgemak, duurzaamheid, beveiliging, veiligheid van personeel en is toekomstbestendig. Met een digitale aansturing van het gebouw kunnen bijvoorbeeld sloten op afstand worden geactiveerd of verlichting automatisch activeren. Er is veel mogelijk op het gebied van gebouwautomatisering. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Het bedrijf Endenburg gaat geen elke uitdaging uit de weg op het gebied van automatisering.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.