Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
09 sep
4 redenen om voor kunststof te kiezen

Wie vroeger een huis liet bouwen had op het gebied van kozijnen maar weinig te kiezen. Kozijnen werden namelijk standaard gemaakt van hout. Tegenwoordig wordt er nog steeds gebouwd met houten kozijnen, maar er wordt steeds vaker voor kunststof gekozen. Heb je zelf een woning en vraag jij je af waarom je kunststof zou verkiezen boven hout? In deze tekst zetten we 4 redenen om met kunststof te werken op een rijtje.

1. Het kost je minder

Het is lekker als je geld kunt besparen. Dit kan door voor kunststof kozijnen te kiezen in plaats van houten kozijnen. Je betaalt namelijk minder voor kunststof dan voor hout. Dit komt vooral doordat kunststof makkelijker te bewerken is dan hout. Hierdoor kun je al snel een leuk bedrag besparen als je ervoor kiest om voortaan alleen nog maar met kunststof kozijnen te werken.

2. Je kunt klanten een scherpere prijs aanbieden

Doordat kunststof goedkoper is dan hout kun jij jouw klanten een scherpere prijs aanbieden dan wanneer je met houten kozijnen werkt. Deze lagere prijs kan ervoor zorgen dat de voorkeur van mensen uitgaat naar jou in plaats van een concurrent. Extra bijkomstigheid is dat jouw klanten ook op de lange termijn besparen als ze voor kunststof kozijnen kiezen. Kunststof gaat namelijk langer mee dan hout en hoeft bovendien niet onderhouden te worden.

3. Je bent duurzaam bezig

Veel mensen associëren kunststof niet direct met duurzaamheid, maar toch zijn kunststof kozijnen wel degelijk duurzaam. Dit materiaal heeft namelijk een lange levensduur, waardoor je het niet snel hoeft te vervangen. Kunststof kozijnen isoleren bovendien beter dan houten kozijnen. Hierdoor gaat er minder energie verloren. Je draagt zo dus een steentje bij aan het klimaat. Bovendien bespaar je op deze manier op je energiekosten.

4.  De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos

Een vierde en laatste reden om voor kunststof kozijnen te kiezen is omdat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Kunststof is namelijk in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je altijd kunststof kozijnen vinden die aansluiten bij jouw woning. Tegenwoordig is er zelfs kunststof met houtnerf verkrijgbaar. Zo’n kunststof kozijn heeft de uitstraling van een houten kozijn.

Gebruik ook kunststof vensterbanken

Sommige kunststof ramenbedrijven beperken zich tot de kozijnen en ramen, maar misschien wil jij ook wel je vensterbanken vervangen. Om het voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken, worden er verschillende opties aangeboden. Helaas zien we toch dat veel kunststof ramenbedrijven uitsluitend met stenen vensterbanken werken. Zonde, want er komt steeds meer vraag naar kunststof vensterbanken. Kijk eens op Heering.eu om te zien wat er mogelijk is. Wil je een kunststof vensterbank kopen? Richt je dan tot een hout- en bouwmaterialenhandel.

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.