Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
05 jan
De voordelen van een nieuwe dakbedekking

Een nieuwe dakbedekking is een behoorlijke investering, maar soms is het gewoon nodig om je huis in topconditie te kunnen houden. In dit artikel lees je meer over de voordelen van nieuwe dakbedekking. 

Significante verbetering

Nieuwe dakbedekking is een significante verbetering voor het uiterlijk van je huis. Het kan een oud en verouderd huis een heleboel karakter geven. Een nieuw dak zorgt ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet. Bovendien kan het de waarde van je huis verhogen, wat fijn is als je op den duur wilt verkopen. Je kunt je dak laten bedekken door een professional, of zelf aan de slag gaan. EPDM stroken zijn er interessant om mee te werken. Je kunt ze namelijk gebruiken om naden, voegen, daken, gevels, kozijnen en aansluitingen waterdicht te maken, maar bijvoorbeeld ook als loodvervanger inzetten. Je zet de stroken gemakkelijk vast met de speciaal daarvoor bedoelde EPDM lijm.

Lange termijn besparingen

Het opnieuw (laten) bedekken van jouw dak is een investering die zichzelf op lange termijn kan terugverdienen. Door de besparingen die je maakt op je energiekosten, kan een nieuwe dakbedekking zichzelf in minder dan 10 jaar terugverdienen. Bovendien kan een nieuwe dakbedekking ook helpen om de CO2-uitstoot van je huis te verminderen. Dit komt doordat het alles beter geïsoleerd is en er minder koude lucht of warmte verloren gaat. Dit is weer goed voor het milieu en je bespaart er op de lange termijn ook weer geld mee. Let wel goed op de isolatiewaarden als je kiest voor nieuwe dakbedekking, want niet elk materiaal is even goed geïsoleerd. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een extra isolatielaag aan te brengen. Het is dan wel belangrijk dat je dakconstructie hier sterk genoeg voor is.

Preventief onderhoud

Nieuwe dakbedekking is niet alleen een investering voor het uiterlijk van je huis en de isolatie, maar kan ook helpen om problemen in de toekomst te voorkomen. Door preventief onderhoud te plegen aan je dak, voorkom je dat er in de toekomst problemen ontstaan die veel duurder zijn om op te lossen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.