Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
20 apr
Top 5 persoonlijke beschermingsmiddelen voor thuisverbouwingen

Heb je plannen om je huis te verbouwen? Dan is het belangrijk om te denken aan de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM' s) om jezelf te beschermen tegen mogelijke gevaren tijdens het verbouwingsproces. Hieronder vind je de top 5 persoonlijke beschermingsmiddelen die je nodig hebt tijdens een thuisverbouwing.

  1. Veiligheidshelm

Een veiligheidshelm biedt bescherming aan je hoofd tegen vallende voorwerpen, stoten en andere ongelukken die kunnen gebeuren tijdens het klussen. Een veiligheidshelm is vooral belangrijk als je werkt op hoogte, bijvoorbeeld bij het plaatsen van dakramen, zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie. Kies een helm met een verstelbare band en zorg ervoor dat deze goed past op je hoofd. Controleer regelmatig of de helm nog in goede staat verkeert en vervang deze indien nodig. Je kunt hiervoor (en voor andere PBM's) uitstekend terecht bij Bowork. Zij hebben alles in huis om klussers op een veilige manier te kunnen laten werken. Bestel producten in de webshop, of bezoek te fysieke winkel in Bunschoten, waar je heerlijk ongedwongen kunt rondlopen én advies kunt vragen aan de kundige medewerkers. De prijzen in de webshop zijn gelijk aan de prijzen in de winkel. Let op! Ondanks dat er in de winkel een enorm assortiment werkschoenen en werkkleding staat en ligt, kan het zo zijn dat er iets niet voorradig is, wat wel in de webshop terug te vinden is. Heb je een specifiek model op het oog? Bel dan eerst even om teleurstellingen te voorkomen. 

  1. Veiligheidsbril

Tijdens het klussen kunnen er splinters, stof of chemische stoffen in je ogen terechtkomen, wat ernstige schade kan veroorzaken. Een veiligheidsbril beschermt je ogen hiertegen tijdens een verbouwing. Deze moet voldoen aan de Europese normen en voorzien zijn van een CE-markering.

  1. Gehoorbescherming

Tijdens een verbouwing kan het geluidsniveau erg hoog oplopen, bijvoorbeeld tijdens het gebruik van elektrisch gereedschap, zoals een boor of cirkelzaag. Langdurige blootstelling aan dit soort geluid kan permanente gehoorschade veroorzaken. Gehoorbescherming, zoals oordoppen of oorkappen, kan dit voorkomen. 

  1. Ademhalingsbescherming

Tijdens een verbouwing kan er veel stof, vuil en chemicaliën vrijkomen. Het inademen van deze deeltjes kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals longaandoeningen. Daarom is ademhalingsbescherming een belangrijk PBM tijdens een verbouwing. Een stofmasker biedt bescherming tegen stof en vuil, terwijl een gasmasker of filtermasker bescherming biedt tegen chemische stoffen. 

  1. Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen beschermen je voeten tegen vallende voorwerpen, stoten en andere ongelukken. Tijdens een verbouwing kunnen er spijkers, scherpe voorwerpen en andere gevaren op de vloer liggen. Daarom is het belangrijk om veiligheidsschoenen te dragen met een verstevigde neus en zool. Kies schoenen met een goede grip en zorg ervoor dat ze comfortabel zitten. Het is belangrijk om te weten dat normale werkschoenen niet voldoende bescherming bieden tegen gevaren op een bouwplaats. Investeer daarom in echte veiligheidsschoenen die voldoen aan de Europese normen.

Bonus tip: Handschoenen

Hoewel handschoenen geen officieel PBM zijn, kunnen ze wel bijdragen aan de veiligheid tijdens een verbouwing. Handschoenen beschermen je handen tegen scherpe voorwerpen, ruwe materialen en chemische stoffen. Kies handschoenen die passen bij de klus die je gaat uitvoeren. Voor het werken met gereedschap zijn er speciale werkhandschoenen beschikbaar, terwijl voor het werken met chemische stoffen speciale chemisch bestendige handschoenen nodig zijn.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.