Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
29 mei
Gordijnen bestellen

We kunnen ons voorstellen dat je gordijnen bestellen een beetje spannend vindt. Sterker nog, dat is het ook. Met gordijnen kan je de ruimte maken of breken. Dat laatste wil je natuurlijk niet. Daarom schrijven wij hier een aantal tips of feitjes waar je rekening mee kan houden om het iets minder overweldigend te laten zijn. 

Stap 1 – Kies de sfeer en de kleur voor de betreffende ruimte

Elke ruimte of hoek heeft aandacht nodig. Kijk hiervoor eens goed naar de ruimte, het licht en wat voor sfeer het interieur heeft. Een eenvoudige manier om dit te onderzoeken is door het maken van een moodboard. Verzamel hiervoor plaatjes en kleuren welke je mooi bij elkaar vind passen. Maak hier een collage van en bekijk of het niet al te druk is. Je kan hele mooie sfeer en interieurfoto’s vinden in woonbladen en  tijdschriften, maar ook social media platformen als Pinterest en Instagram zijn een goede bron om de mooiste interieursfeertjes te proeven. Bepaal hier eenvoudig wat bij je past en zoek hier dan de kleuren bij uit en leg deze goed naast elkaar om te kijken of het past. Eigenlijk creëer je zo al een kleine mini make-over, alvorens je voor het eggie gaat. Kies de stijl die bij jou past. Wat jouw voorkeur ook is en laat de ruimte met de juiste gordijnen stralen.

Stap 2 - Keuze soort & type gordijn

Gordijnen voor een slaapkamer voldoen aan andere criteria dan gordijnen voor in een keuken of werkkamer. Bekijk en bedenk dan ook goed, aan welke functionaliteiten jouw nieuwe gordijn moet voldoen. Zoek je sfeermakers of enkel een functioneel gordijn als raamdecoratie? Of misschien een mooie combinatie van deze twee. Wil je de ruimte openheid geven of juist fijn en donker kunnen afsluiten. Ga je voor een paar mooie, royaal geplooide luxe overgordijnen in een dikke velours of juist een transparante inbetween in een grove en open linnen weving? Liever een vouw- of rolgordijn vanwege ruimtegebrek en de hygiëne of enkel voor een meer strakke uitstraling? Door hier alvast rekening mee te houden kan je een heleboel gordijnen direct uitsluiten en dat maakt de keuze gemakkelijker.

Nu je weet wat je zoekt, kan je gericht gaan shoppen. Ga je dat zelf doen of laat je je liever adviseren en meenemen met een verkoper of gordijnspecialist? Onze voorkeur gaat uit naar online shoppen. Bij de meeste online gordijnwinkels kun je eenvoudig en gratis stalen opvragen. Meestal wordt het per post verzonden en zo kan jij het op je gemak thuis beoordelen. Geen opdringerige verkoper en waar kan je de kleur en de stof nou beter beoordelen dan thuis, waar deze uiteindelijk komt te hangen. Nog even een kleine laatste tip! Zorg er eerst voor dat de ruimte geschilderd, behangen e.d. is. Hang dan eventuele gordijn railsen en -roedes op. Het meten van de juiste maten wordt een eitje en zo heb je echt geen vakman nodig voor de nieuwe raamdecoratie op maat. Zo wordt Gordijnen bestellen een leuke en overzichtelijke klus. 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.