Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
26 nov
Tips om je woonkamer mooi te decoreren

Heb je al de ideale meubels gevonden voor je woonkamer? Dan komt het erop aan om de ruimte mooi te decoreren en je woonkamer om te toveren tot een knus plekje waar je je helemaal thuis voelt. Stal niet alleen je mooie decoratiestukken uit op de meubels, maar denk eraan om elke oppervlakte te benutten.


Populaire decoratie

Wat is het eerste dat bij je opkomt als je het woord decoratie hoort? Vermoedelijk zijn het kaarsjes, planten, beeldjes of vazen. Deze klassiekers scoren natuurlijk altijd goed! Probeer eens leuke variaties uit door eerdere objecten te combineren en wissel ze van tijd tot tijd af.


Muurdecoratie

De muren kunnen je interieur maken of kraken. Als je muren er kaal uitzien, dan is maar weinig sfeer in huis. Hou er daarom rekening mee dat je ze ook in de verf zet. Je kan dat makkelijk doen met behulp van een mooie spiegel die de kamer er bovendien ook groter zal laten uitzien. Of heel trendy is een eigen “gallery wall”: hang superveel leuke fotolijsten bij elkaar op een groot stuk muur, zoals in een galerij dus. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een canvas, mooie wandlampjes of originele muurstickers.


Gebruik meubels als decoratie

Een leuk krukje, een design stoel of fauteuil, bijzettafeltjes. Deze meubels zijn niet enkel functioneel, maar hebben op zich ook een sterke decoratieve waarde.


Vloerdecoratie

Vergeet de vloer niet! Maak een statement met een grote dierenhuid of een lekker zacht vloerkleed. Deze accessoires zorgen voor een gevoel van warmte in de woonkamer.


Verlichting

Denk eraan om in verschillende niveaus te werken: voorzie verlichting in het plafond, zoals spots of hanglampen. Maar denk ook aan wandlampjes, plaats een tafellampje op de salontafel of bijzettafeltjes en vervolledig met een stijlvolle staande lamp. Zelfs op de vloer kan je met licht werken door te kiezen voor kleine moderne lantaarns.


Opbergmeubels

Opbergruimte komt altijd van pas in je huis. Wandplankjes, wandrekken, of wandkasten zijn absolute aanraders. Deze “zwevende” meubels zijn heel stylish en tegelijk handig! Je kunt er namelijk heel wat spullen op plaatsen of in bewaren.


Met deze tips zal jij je zonder twijfel je eigen knusse paradijsje samenstellen!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.