Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
18 dec
Laat je CV ketel onderhouden voor de winter

De decembermaand is inmiddels aangebroken in Nederland en dit betekent dat de winter in aankomst is. Een uitstekend moment om nog even snel de CV ketel te laten onderhouden door de loodgieter in Roosendaal. Wanneer immers de strenge vorst begint, wil je niet onverwacht zonder verwarming in huis komen te zitten. Door nu een onderhoudsbeurt uit te laten voeren kunnen deze onaangename verrassingen voorkomen worden. Een andere reden voor het onderhouden van je CV ketel voor de winter is dat je hiermee een significantie besparing van energie, en de kosten die hiermee gepaard gaan, kunt realiseren. De kosten voor de onderhoudswerkzaamheden verdien je dan ook gemakkelijk terug wanneer de koude winter eenmaal aanbreekt.

Betrouwbaarheid en veiligheid garanderen

De voornaamste reden voor onderhoud aan een CV ketel is het garanderen van de betrouwbaarheid en veiligheid van het apparaat. Aangeraden wordt om minimaal eens per jaar CV ketel onderhoud uit te laten voeren. De ketel verbruikt gas en verbrandt dit om voor warmte in huis te zorgen. Hier moet uiteraard zo voorzichtig mogelijk mee omgegaan worden. De jaarlijkse onderhoudsbeurt is daarom ook vooral bedoeld om de veiligheid te controleren. Een goed moment hiervoor is net voor de winter. Je gaat immers een periode tegemoet waarin het apparaat het meest gebruikt gaat worden. Betrouwbaarheid is dan natuurlijk ook zeer belangrijk. Het controleren en onderhouden van alle onderdelen is dan ook slim om te doen om de zekerheid te hebben dat je de komende maanden niet onverwachts met defecten te maken krijgt. Dit kan je immers niet gebruiken als het buiten vriest.

Energie besparen met een efficiënt afgestelde CV ketel

Door de koude temperaturen, wordt in de winter de CV ketel logischerwijs het meest gebruikt. Wanneer je een besparing van energie kunt realiseren, dan zal deze in de winter dan ook het meeste effect hebben. Een zeer gemakkelijke manier om energie te besparen is je CV ketel laten onderhouden. De loodgieter die de werkzaamheden uitvoert zal namelijk gedurende het onderhoud ervoor zorgen dat de CV ketel weer optimaal wordt afgesteld. Het resultaat hiervan is dat de ketel de woning en het water uit de kranen op een zo efficiënt mogelijk manier kan verwarmen. De woning en het water zullen sneller verwarmd zijn, maar de CV ketel heeft hier ook nog eens minder energie voor nodig. Gedurende de hele winterperiode kan dit voor een grote besparing op de energierekening zorgen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.