Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
18 dec
Tips om je bedrading netjes weg te werken

Tijdens het uitvoeren van klussen in huis, is het niet alleen belangrijk dat je het einddoel waarmee je van start bent gegaan bereikt. De afwerking na het completeren van de klus is eigenlijk net zo belangrijk. Wanneer je niet dat extra beetje aandacht hieraan besteedt, dan wordt je woning al snel een rommeltje. Niet alleen functionaliteit is van belang binnen een interieur. Het moet er natuurlijk ook allemaal mooi uit blijven zien. Met de elektricien in Den Haag gaan we het in dit artikel hebben over tips om je bedrading netjes weg te werken. Dit is namelijk een punt waarop in veel woningen nog veel verbetering gerealiseerd kan worden.

Beste oplossing mantelbuis in muur

Voor het netjes wegwerken van elektrische bedrading is de beste oplossing een mantelbuis in de muur. Alle woningen zijn standaard al voorzien van deze pvc buizen die door de muur lopen. Hierdoorheen lopen immers de draden vanaf de meterkast tot de verschillende aansluitpunten in de woning. Wanneer de bedrading voor een elektrische toepassing van de ene kant van de woning naar de andere kant moet lopen, dan is het een goed idee om de draad met een trekveer door de mantelbuis heen te trekken.

Kabels tv en computer wegwerken

De bedrading waar de meeste winst mee te behalen is in woningen zijn de kabels voor tv’s en computers. Vaak zijn er voor extra beeldschermen en geluidsinstallaties meerdere stroomkabels nodig die achter het apparaat in een contactdoos worden geplugd. Het resultaat hiervan is een wirwar van kabels die er allerminst mooi uitzien. De elektricien geeft de tips om de bedrading onder het bureau of de televisietafel weg te werken. Een ander idee is om een valse wand achter de tafels te zetten. Hierachter kunnen de elektrische draden goed verstopt worden.

Innovatieve tips van de elektricien

Tot nu toe heeft de elektricien nog geen vernieuwende tips voor het wegwerken van elektriciteitskabels gedeeld. In deze laatste paragraaf deelt de vakman daarom enkele innovatieve tips. Veel mensen zullen namelijk niet gedacht hebben dat het heel gemakkelijk is om draden onder een vloer weg te werken. Zeker als je een laminaatvloer hebt is dit zo gedaan. Je tilt simpelweg een laminaatplank op en verstopt de kabels hieronder uit het zicht. Een andere tip is om de bedrading juist niet weg te werken, maar ze te gebruiken als decoractie. Je kunt bijvoorbeeld de draden in een mooi patroon over de muur laten lopen of versieringen op de draad aanbrengen waardoor deze een functie krijgt.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.