Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
09 apr
Laat schade aan jouw ruiten snel herstellen

Ramen in een woning hebben verschillende functies. Ten eerste zorgen ze er natuurlijk voor dat jouw huis goed geïsoleerd wordt. Hierdoor blijft de warmte in de wintermaanden grotendeels binnen. Tenminste, wanneer je dubbel glas hebt. Ten tweede zorgen ramen ervoor dat jouw huis goed afgesloten is. Op deze manier voorkom je dat iedereen maar zo jouw woning kan betreden. Grote voordeel van glas is dat je er gewoon doorheen kunt kijken. Nadeel is dat het vrij breekbaar is. Een raam kan bijvoorbeeld al barsten wanneer jij er zachtjes tegenaan stoot. Heb jij te maken met schade aan je raam? Laat dit dan zo snel mogelijk herstellen.

Schade aan raam na inbraak

De meeste woningen in Nederland zijn tegenwoordig voorzien van goede sloten. Hierdoor denken veel mensen ook dat hun woning goed beschermd is. Dit is echter lang niet altijd het geval. Sommige inbrekers zijn namelijk niet te beroerd om een raam in te tikken. Bij dubbel glas gaat dit lastiger, maar bij enkel glas is dit een fluitje van een cent. Is er een ruit ingetikt bij jouw woning? Doe dan direct een beroep op een glaszetter om een nieuw raam te laten plaatsen. Een kapot raam zorgt er immers voor dat jouw woning niet goed meer afgesloten is.

Barst in het raam

Ben jij tegen jouw raam gestoten? Of is er van de buitenkant iets tegen het raam gevlogen? Dan kan het raam barsten. De ruit is niet gesneuveld, dus veel mensen besluiten er dan ook maar niets aan te doen. Verstandig is dit echter niet. Waarom niet? Omdat een barst ervoor zorgt dat een raam nog kwetsbaarder is. Zo kan de barst bijvoorbeeld steeds groter worden als gevolg van temperatuurverschillen. Wanneer er een barst in de ruit zit, is jouw woning niet meer goed geïsoleerd. De warmte trekt sneller naar buiten, waardoor je harder moet stoken. Dit zorgt ervoor dat je energierekening telkens een stuk hoger uitvalt dan voorheen. Het is dan ook verstandig om schade aan je ruit snel te laten herstellen.

Nieuwe ruit of reparatie?

Heb jij schade aan je ruit? Dan kies je er mogelijk voor om het hele raam te vervangen. Wanneer je overstapt van enkel naar dubbel glas, is dit zeker het overwegen waard. Maar wat als je al dubbel glas hebt? In dat geval is het lang niet altijd nodig om je complete ruit te vervangen. Ook niet wanneer er een barst in zit. In sommige gevallen kan een beschadigde ruit namelijk ook gerepareerd worden. Door te kiezen voor reparatie, ben je vaak een stuk goedkoper uit.

Glaszetter inschakelen

Twijfel jij of je jouw ruit moet vervangen of repareren? Schakel dan gewoon een glaszetter in. Woon je in de omgeving van Tilburg? Schakel dan deze glaszetter in Tilburg eens in. Hij brengt jou een bezoekje en neemt de schade op. Hierdoor kan hij jou direct adviseren wat in zijn ogen de beste oplossing is. Moet jouw ruit inderdaad gerepareerd of vervangen worden? Laat dit dan ook over aan een glaszetter. Hij weet namelijk precies hoe hij hierbij te werk moet gaan. Zo wordt jouw ruit niet alleen snel, maar ook nog eens op de juiste manier hersteld of vervangen.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.