Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
26 mei
Onderhoudsarme vloer? Dit zijn de beste opties!

Iedere woning heeft een vloer. Maar hoeveel onderhoud iedere vloer vraagt, verschilt enorm per type vloer. En wie weinig onderhoud belangrijk vindt, doet er dan ook goed aan om vloeren goed te vergelijken vóórdat hij/zij deze aanschaft. Wij geven je wat info.

 

Een vloer krijgt veel te verduren

Op een vloer wordt geleefd, gespeeld, gegeten, gewoond, enzovoorts. Een vloer krijgt daarom veel te verduren tijdens zijn levensduur. En wie geen zin heeft om iedere paar jaar een (dure) nieuwe vloer te leggen, én een hekel heeft aan het schoonmaken en onderhouden van een vloer, moet dus kiezen voor een eenvoudige, sterke vloer.

 

Eenvoudige, sterke vloeren

Welke vloeren eenvoudig te onderhouden en schoonmaken zijn? En ook nog eens een lange levensduur hebben? Wij sommen ze voor je op!

 

a) Laminaat

Betaalbaar, sterk, supergemakkelijk schoon te houden in verkrijgbaar in alle denkbare dessins en prints die je maar wenst: laminaat! Wil je helemáál gemakkelijk schoonmaken en –houden? Kies dan laminaat zonder V-groef, zodat ook tussen de laminaatstukken geen vuil kan blijven hangen.

b) vinyl

Vind je laminaat te nep, hard en ongezellig? Dan is een vinylvloer een goede keuze voor een sterke en onderhoudsarme vloer. Vaak is vinyl net wat duurder dan laminaat, maar wie goed zoekt vindt vinylvloeren voor weinig. Wij zeggen: vinyl heeft de voordelen van laminaat, en het uiterlijk van echt hout.

c) gietvloer

Een gietvloer is mooi strak en sterk. Maar let wel; een gietvloer is vaak net wat krasgevoeliger dan laminaat of vinyl. Bovendien is het onverstandig een volledig egaalkleurige gietvloer te kiezen als je niet van poetsen houdt. Een helemaal grijze, witte of zwarte gietvloer is alleen mooi als er niets op ligt. Ieder haartje, stofje of kruimeltje zie je. Kies liever voor een gietvloer met meerdere kleuren. Is drukker, maar maakt de nood aan schoonmaken wat minder hoog.

d) tegels

Ook onderhoudsarm maar iets minder gemakkelijk te reiniger dan bovenstaande vloeren: tegels. Tegels zijn zeer sterk en gaan lang mee, maar de voegen kunnen vervuild raken.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.