Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
26 mei
Voel je meer dan thuis in je eigen tuinhuis!

Hoewel alle tuinen van elkaar verschillen en er dus geen een hetzelfde is hebben ze tegenwoordig toch steeds meer één ding gemeen met elkaar; een tuinhuis. Een tuinhuis kan voor verschillende dingen gebruikt worden. vroeger werd het vooral gebruikt als berging. echter word het de laatste jaren steeds meer gebruikt als comfortabele kamer in de tuin waar je fijn kan verblijven met je vrienden of waar je rustig kan werken.

Natuurlijk wil je er ook voor zorgen dat het tuinhuis een kleurtje krijgt, denk aan leuke accessoires, fijne meubels waar je je comfortabel in voelt en leuke decoraties zoals vele foto’s van leuke herinneringen. Uiteraard wil je het ook niet te druk maken, zo zorg je er bijvoorbeeld voor met een ophangsysteem van Artiteq  dat je toch meerdere foto’s kan ophangen zonder dat het te chaotisch word.

Aangezien het tuinhuis een verblijfsfunctie krijgt is het belangrijk dat dit tuinhuis goed geïsoleerd is zodat je er in de koude maanden ook lekker fijn kan zitten. Uiteraard is het ook van belang dat je er rekening mee houd dat wanneer je het tuinhuis gaat gebruiken als kantoor of verblijf het een stuk groter moet zijn dan wanneer je het als berging gaat gebruiken.

 

Ontspanruimte

Tijd voor jezelf is iets wat weinig voorkomt in het dagelijks leven, wanneer je hier dus wel tijd voor hebt wil je hier dan ook optimaal van kunnen genieten. Wanneer je thuis weinig ontspanning kan krijgen doordat je bijvoorbeeld te weinig ruimte hebt of door de kinderen is het inrichtingen van je tuinhuis als ontspanruimte een heel goed idee. Hier kun je dan ook lekker genieten van alle rust.

 

Werkruimte

Wanneer je regelmatig thuis werkt of je een hobby hebt dat wat ruimte vereist en tijd kost dan is het ideaal op je tuinhuis in te richten als werkplek. Zo creëer  je ook automatisch meer ruimte in je huis aangezien de spullen dan verhuizen naar je tuinhuis. Win-win situatie dus! Het is de beste manier om je werk en privé leven toch gescheiden te houden ook al werk je dus thuis.

 

Voor de kinderen

Waar normaal een kamer in huis ingericht word voor de kinderen om hun eigen ding te doen is het net zo makkelijk en leuk om een tuinhuis in te richten voor de kinderen zodat zij hier hun gang kunnen gaan. Hierdoor verlies je in huis geen ruimte, hebben jij en de kinderen meer privacy terwijl ze nog steeds ‘thuis’ zijn. Dit zal ze ook nog eens stimuleren om vaker buiten te spelen aangezien het tuinhuis in de tuin is en dus makkelijker is om naar buiten te gaan.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.