Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
20 jun
Loodgieterstips voor een lager gas- en waterverbruik

Duurzaamheid is door de jaren heen steeds belangrijker geworden! Niet alleen de Nederlandse overheid probeert consumenten bewuster te maken van de gevolgen van een hoog energieverbruik. Ook willen consumenten zelf graag besparen op hun maandelijkse vaste lasten. Volgens een loodgieter uit Borgerhout kun je het gas- en waterverbruik in huis op verschillende manieren terugdringen. De loodgieter geeft hierbij aan, dat mensen die handig zijn deze klussen soms zelf uit kunnen voeren. Zo bespaar je op de kosten voor het inschakelen van een vakman en neemt je gas- en waterverbruik af.

 

Een betere isolatie binnen je woning

Allereerst is het raadzaam om de isolatie van je woning te verbeteren. Een verbetering in je woningisolatie resulteert in een lager gasverbruik. Dit komt immers door het feit, dat een groter deel van de warmte binnen je woning gehouden zal worden. Het verbeteren van je isolatie is ook bevorderlijk voor de isolatiewaarde van je woning. Een hogere isolatiewaarde maakt het makkelijker om je woning op termijn te verkopen. Daarbij kan je woning voor een hogere prijs worden verkocht.

Verbeteringen in de isolatie kunnen op verschillende manieren worden doorgevoerd. Denk aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het aanbrengen van speciale isolatieplaten tegen het dak van je woning, enzovoorts. Ook kun je de dakbedekking laten vervangen voor een groen dak. Met een groen dak wordt de warmte vastgehouden, waardoor dit je woning niet langer zal verlaten.

 

Zelf water opvangen voor een lager verbruik

Naast de mogelijkheden om je gasverbruik terug te dringen, kun je ook voor een lager waterverbruik in huis zorgen. Probeer het hemelwater bijvoorbeeld zelf op te vangen, door gebruik te maken van een regenton. Deze ton kun je op een van de goten aan je woning aansluiten. Het water is vanzelfsprekend niet te gebruiken als drinkwater. Wel is dit water geschikt voor het bevochtigen van je tuin in het voorjaar en de zomer. Zo hoef je minder kraanwater te verbruiken! Niet alleen goed voor je rekening, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Er zijn zelfs speciale apparaten, waarmee het mogelijk is om het hemelwater om te zetten in drinkbaar water. Deze apparaten zijn echter behoorlijk prijzig!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.