Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
22 okt
Rolsteiger kopen voor uw professionele klus?

Een rolsteiger kopen is een kapitaalintensieve investering, daarom zien we te vaak nog dat mensen een klus op een ladder uitvoeren. Op de vraag antwoord geven wat een steiger kost heeft ladders en rolsteigers een visie, want onderaan de streep hoeft het helemaal niet duur te zijn. Investeer in een goede professionele rolsteiger, zoals de steigers die bij ons verkrijgbaar zijn, en die u vervolgens goed onderhoudt. Wanneer u dat doet dan kan de stellage jaren en jaren mee!

 

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger bestaat uit losse onderdelen die samengevoegd kunnen worden tot een geheel en waarmee vervolgens veilig op hoogte kan worden gewerkt. Door de steigerwielen is dit type steiger mobiel en dus gemakkelijk te verplaatsen. Een ideale oplossing als u bijvoorbeeld een dakkapel moet vervangen, of de gevel wilt gaan schilderen. Het grote verschil tussen dit type stellage en de gevelsteiger is dat de gevelsteigers door gecertificeerde steigerbouwers opgebouwd moeten worden. Bij het opbouwen van onze rolsteigers moet u zich gewoon houden aan de opbouwinstructies van de fabrikant. Onmisbaar zijn ondermeer de opbouwframes, schoren, wielen en een steigerplatform.

 

Hoe een rolsteiger opbouwen?

Wanneer de fase van ‘rolsteiger kopen’ met succes is uitgevoerd zult u nu uw stellage op moeten gaan bouwen bij uw klus. Maar hoe moet dit nu eigenlijk? Op diverse sites, zoals wordt uitvoerig beschreven hoe een steiger opgebouwd moet worden. Hier zijn opbouwvideo’s en gebruikershandleidingen van beschikbaar. In de instructievideo’s wordt wel een onderscheid in de steigers met traditionele schoren en de rolsteigers met voorloopleuning (nieuwe opbouwnorm). Deze nieuwe opbouwnorm geldt overigens alleen voor professioneel gebruik.

Hoe moet een rolsteiger worden beklommen?

Er is veel veranderd met betrekking tot de regelgeving omtrent het betreden, opbouwen en afbouwen van rolsteigers. Er wordt dan ook vaak aangegeven door bedrijven; “door alle regelgeving zien wij door de bomen het bos niet meer”. Wij proberen het u in dit schrijven duidelijk te maken wat de nieuwe norm nu inhoudt. Vanaf heden mogen rolsteigers alleen nog betreed worden indien u omgeven bent door middel van heupleuningen. Deze dienen als eerste geplaatst te worden en vervolgens de vloer. U dient dan voortaan naar boven te klimmen door het luik van de vloer. Een stellage buiten deze leuningen om betreden is dan ook ten strengste verboden, u kunt hier boetes voor opgelegd krijgen. Komt u er alsnog niet helemaal uit? Neem dan contact op met laddersenrolsteigers.nl.

 

Kamersteiger of rolsteiger kopen?

Synoniemen voor kamersteigers zijn bijvoorbeeld de namen vouwsteiger, of binnensteiger. Een groot verschil ten opzichte van de ‘gewone’ steiger is dat de vouwsteiger onderin een vouwbaar deel heeft. Daarnaast wordt een vouwsteiger veelal binnen gebruikt, of bij klussen die een minder hoogte benodigd zijn. De brede rolsteigers (1.35 meter) bieden nu eenmaal net wat meer stabiliteit en hierdoor veiligheid, aldus onze gebruikers. Wanneer u dan ook vaker voor grotere hoogtes gaat adviseren we u om een rolsteiger te kopen. Voor de binnenklussen, of de klussen waar net iets minder ruimte mogelijk is, biedt de kamersteiger een goede uitkomst.

Rolsteigers zijn in diverse maten en modellen verkrijgbaar. Ga dan ook altijd het gesprek met een specialist aan, zodat u het product aanschaft die het beste bij u past. Bij laddersenrolsteigers.nl vindt u stellages terug voor zowel particuliere als de professionele klussers. 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.