Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
23 mrt
Haal het leven van binnen naar buiten!

Iedereen is graag buiten. Buiten sporten, buiten ontspannen en buiten eten. Ben jij veel buiten, of wil je graag meer buiten zijn? In deze blog vind je leuke tips en ideeën hoe jij jouw tuin kan veranderen in een heerlijke plek waar je de hele dag wil zijn.

 

Bestudeer je tuin

Bij het bekijken van je tuin is het belangrijk dat je op een paar zaken let. Op welk moment van de dag staat waar de zon? Waar heb ik ruimte over of waar kan ik ruimte maken? En waar kun je je heerlijk terugtrekken en de rest even vergeten. Bepaal wat je wil: een zithoek, een buitenkeuken of ga je voor het hele pakket.

 

Zithoek

Het idee van een zithoek is snel te realiseren. Je kan denken aan een bank of (hang)stoel vol kussens. Maar ook aan een hoge tafel met wat stoere barkrukken voor buiten geeft veel gezelligheid. Regel een radio of televisie, zorg dat er genoeg eten en drinken in de buurt is en laat het ontspannen beginnen! Ook in een wat kleinere tuin of op een dakterras is een zithoek perfect. Creëer een eigen knusse plek en droom weg in de buitenlucht!

 

Buitenkeuken

De upgrade van jouw zithoek: een vaste BBQ of grillplaat waar je gezellig met de hele familie kan eten en bakken. Zorg dat je genoeg zitruimte hebt, zo niet? Schuif je tuinmeubelen aan de kant en met een paar simpele statafels creëer je al snel meer ruimte. Organiseer etentjes met vrienden, familie of collega’s, blijf borrelen tot de late uurtjes en geniet van jouw tuin!

 

Het totaal plaatje

Wil jij je tuin helemaal perfect? Combineer de zithoek met je buitenkeuken. Denk aan een overkapping of tuinhuis. Stel je tuinmeubelen op elkaar af en maak een fijne ruimte waar iedereen zich prettig voelt. In de zomer kun je hier BBQ’en. En tijdens de koude maanden kun je heerlijk knus opwarmen. Heater aan, film erbij en genieten. Geef feestjes en laat iedereen komen, gezelligheid staat voorop. Houd rekening met vele complimenten over hoe mooi jullie tuin is geworden!

 

En nu?

Beginnen! Zoek inspiratie of start met tekenen. Kijk eens op Pinterest of op andere sites op zoek naar leuke ideeën. Vraag je gezin wat ze graag in de tuin willen zien. Hoe eerder je begint, hoe sneller je kan genieten van jouw tuin. Veel plezier!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.