Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 mei
Loopt jouw leven zo glad als jij dat wilt?

Je staat er niet vaak bij stil, maar zaken die makkelijk te verplaatsen zijn maken het leven gewoon een stuk makkelijker. Het is niet voor niets dat er bijvoorbeeld onder verhuiswagentjes, reiskoffers of winkelkarren wieltjes staan. Ook een aantal van je meubelen kunnen waarschijnlijk handige wielen gebruiken. Of denk maar eens aan vloerglijders: de gekende viltjes onder stoelpoten. En er is goed nieuws: meubelwielen en vloerglijders bestaan in diverse maten en in verschillende eigentijdse uitvoeringen.

 

Vloerglijders: veiliger en minder schade

De meest gekende vloerglijders vind je aan stoelen. Maar je kunt ook kiezen voor volledige doppen om onder de poten te monteren. Ze voorkomen dat de stoel wegglijdt en dat je krassen maakt op bijvoorbeeld laminaat of parket. Zo heeft Vloerglijders.nl een enorm uitgebreid gamma. Welke stoel je ook hebt, er bestaat een vloerglijder voor. Je hebt keuze tussen vierkante en ronde vloerglijders, vloerglijders die je in de buis van de poten kunt monteren of glijders die volledig onder de poot komen te staan. Er bestaan beschermingsstroken voor stoelen met een slede buisframe. Je kunt kleine viltjes afzonderlijk kopen en ze monteren waar je maar wilt. En heb je mooie design stoelen, een Eames, Gancarlo Piretti, Vitra of Zuiver OMG bijvoorbeeld? Ook voor deze stoelen vind je aangepaste vloerglijders. Bovendien heb je keuze tussen vilt, nylon, teflon of rubber bijvoorbeeld.

 

Het leven loopt op wieltjes

Zowel onder kasten, stoelen als bijvoorbeeld onder je bed kun je wieltjes aanbrengen. Je staat ervan versteld hoe handig het is. Denk bijvoorbeeld aan zware fauteuilstoelen in je eetkamer. Het is heel mooi en stijlvol, maar voor kinderen of senioren zijn ze niet altijd even handelbaar. Of denk maar aan je materiaalkastje in je hobby- of werkkamer dat je regelmatig wilt verplaatsen. Meubelwielen zijn dé oplossing. En je kunt er best wel wat moois van maken. Deze wielen bestaan in smalle uitvoering (inline) of met een breder loopvlak en met of zonder rem. Er bestaan wieltjes voor een hard (bvb. vloeren en parket) of een zacht oppervlak (bvb. tapijt). En ze zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: zwart, verzinkt of met chroom bijvoorbeeld. Zo kun je je wieltjes volledig afstemmen op het meubel waaronder je ze monteert.

Voortaan hoef je niet meer tevreden te zijn met onaangenaam gezeul met meubelen. Met een paar kleine aanpassingen aan je meubelpoten krijg je een heel andere levenskwaliteit. Het zit 'm soms in de kleine dingen!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.