Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
25 feb
Geef je woning een chique uitstraling: een houten vloer!

De houten vloer of ook wel 'parketvloer' genoemd is niet meer uitsluitend weggelegd voor rijkelui. Houten vloeren en zelfs vakkundig gelegde mooie visgraatvloeren zijn nu ook voor iedereen betaalbaar. Houten vloeren hebben heel wat voordelen. Wij geven jou hier alvast een hele boel inspiratie!

Kies je eigen stijl

Met houten vloeren kies je voor klasse en vooral voor je eigen stijl. Wil jij een strakke vloer met grote brede planken in een lichte kleur? Deze zijn ideaal voor moderne, Scandinavische en minimalistische woningen. Ga je eerder voor goudbruin parket vloer waarbij de houtplankjes een kunstig patroon vormen? Deze zie je vaak in meer traditionele woningen. Bij de leukste houten vloeren vind je ook bijvoorbeeld de Hongaarse punt. Dit type van vloer is gelegd in een uniek patroon dat niet zo gekend is. Toch is dit een zeer trendy vloer en van jouw kant een gewaagde keuze!
Naast de vorm en de grootte van de planken en de manier van leggen kies je uiteraard ook voor het soort hout. Ga je voor eik met een rustieke uitstraling? Of kies je voor een grenen vloer met een meer stoere uitstraling? Of denk je bijvoorbeeld aan een grey wash afwerking? Deze laatste brengt subtiel maar toch een extra stijlvol accent in de kamer.

Combineer je houten vloer

Een houten vloer kun je makkelijk combineren met een tegelvloer. Denk er bijvoorbeeld aan om je zithoek van een houten vloer, en je eethoek van een keramische vloer te voorzien. Hetzelfde geldt voor je slaapkamer waarin je een houten vloer legt en daarbij aansluitend je badkamer met een tegelvloer uitrust. Deze combinatie creëert een stijlvol contrast.
Een houten vloer is ook perfect te combineren met houten meubelen, houten accessoires en houten verlichting. En vermits je hout in verschillende uitvoeringen en afwerkingen vindt, is je houten vloer ook met elke kleur te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze houten vloer in combinatie met felle kleuren zoals rood, zwart, okergeel of blauw. Combineer je je eiken vloer met materialen als messing, koper, katoen en wol? Dit kan ook perfect! Hout is te combineren met glas, beton, terracotta, steen en ga zo maar door. Met een houten vloer creëer jij de basis voor een zeer bijzonder en persoonlijk interieur.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.