Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
25 apr
Een degelijke kantooromgeving garandeert meer efficiëntie

Dit is een uitspraak die we vaak horen: medewerkers werken beter in een goede omgeving. Wat is hier van waar en als dit klopt: hoe kun je dan je werkomgeving optimaliseren? Laat dit artikel een aanzet zijn tot... wie weet, een nieuwe kantoorinrichting?

Welke uitstraling heeft jouw kantoorinrichting?

Meestal groeit een kantooromgeving door de jaren heen. Vooral in oudere gebouwen of diensten is de kantooromgeving een samenraapsel van allerhande objecten die jarenlang verzameld zijn. Is dit herkenbaar? Bekijk vanop je bureaustoel je omgeving eens kritisch. Wat zie je zo allemaal? Een mooi uitgebalanceerde kantoorinrichting waarbij alle meubelen op elkaar afgestemd zijn, de kleuren van de accessoires op elkaar aansluiten en waarbij er rekening is gehouden met de ergonomie? Of moet jij het stellen met een oude stoel die niet makkelijk zit, je bureaublad dat toch net iets te hoog staat, het licht dat in je pc scherm valt maar waar je zelf al een oplossing hebt voor ontworpen, de kabels van je pc die over het werkblad van je collega lopen, een kast die eigenlijk niet goed sluit en mappen die al verschillende keren zijn gerecupereerd en eigenlijk best achter gesloten kastdeuren zitten? En misschien vind je dit allemaal toch niet zo erg, best wel meevallen en ben je er door de jaren heen aan gewend geraakt. Dit kan, maar onderschat toch maar niet de impact die je omgeving op je werkprestaties en je algemeen welzijn heeft.

Investeren in een aangename werkplek

Gespecialiseerde kantoordesigners weten hoe belangrijk de uitstraling van een kantooromgeving is. Zo zijn bijvoorbeeld kleuren, lichtinval, ergonomie en de opstelling van de meubelen cruciaal om goed te kunnen werken. Bij het goed organiseren en installeren van kantoorruimtes kun je gerust spreken van een totale projectinrichting. En dit gaat veel verder dan het leveren van mooie kantoorartikelen. Het gaat om het scheppen van een kantoorwereld die inspirerend werkt. Hierbij wordt gekeken naar welke functie de kantoorinrichting moet vervullen. Zo ga je bijvoorbeeld voor een onthaalruimte kiezen voor rustige kleuren, voor je vergaderzaal voor levendige kleuren en voor je werkplek voor een opstelling die door de individuele medewerker persoonlijk kan aangekleed worden. Denk aan thuiswerkmogelijkheden, flexibele en mobiele kantoormeubelen, akoestische panelen en kasten, zit- en stabureau's en ga zo maar door. Raak je er zelf niet goed uit? Laat je dan adviseren en begeleiden door experts. Een zorgvuldig uitgekozen kantoorinrichting loont! Je krijgt respect van je medewerkers en je draagt bij tot het efficiënter werken.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.