Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
20 jun
Zelf je auto repareren

Autorijden is duur. Het begint al met de aanschaf van een auto, dit is altijd een behoorlijk bedrag. Een gloednieuwe auto kopen is niet voor ieder budget weggelegd. Een kwalitatief goede tweedehands auto kopen is dan een betere optie. Maar hoe weet je nu of je een kwalitatief goede tweedehands auto koopt? Juist, ook al heb je heel veel verstand van autotechniek, nog steeds kun je niet in één oogopslag zien of je een beste koop doet. Het blijft dus altijd wel een beetje gokken als het gaat om het kopen van een tweedehands auto. Maar goed, zodra je er één gekocht hebt, ben je er nog niet, sterker nog, dan begint het pas. Je moet een autoverzekering hebben, de wegenbelasting moet betaald worden en je wilt natuurlijk ook nog wat benzine of diesel erin gooien want met een lege tank kom je niet ver. Kortom, een auto rijden kost altijd wel een paar honderd euro in de maand.

Zelf onderhoud en reparaties verrichten aan je auto

Als je een beetje verstand hebt van autotechniek dan komt dat goed van pas wanneer je besluit een tweedehands auto te gaan rijden. Er zijn namelijk best wel wat onderdelen die je zelf kunt vervangen. Je bespaard daarmee een hoop geld uit. Je hoeft namelijk geen uurloon van de automonteur te betalen. Koop de nodige auto onderdelen voor onderhoud en reparaties op Auto-Onderdelen24.nl. Dan ben je qua onderdelen ook nog eens goedkoop uit. Zorg wel dat, wanneer je kiest om je auto onderhoud zelf te gaan doen, je jezelf houdt aan de afgesproken termijnen. Kijk wat een garage zou vervangen of aanvullen bij een kleine beurt en bij een grote beurt. Plan als het ware je eigen kleine en grote beurten in voor jouw auto zodat er geen achterstallig onderhoud kan ontstaan. Versleten onderdelen of niet aangevulde vloeistoffen kunnen je in grote problemen brengen en het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Klusjes die je aan je auto kunt uitvoeren ook zonder heel veel technische kennis

Ook al besluit je jouw auto gewoon naar de kleine en grote beurt te laten gaan bij de garage, kun je nog geld besparen op klein onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van het luchtfilter. Hierdoor blijft de motor mooi schoon. Papieren luchtfilters zijn overigens gemakkelijk uit te kloppen. Er zijn ook luchtfilters die je met een bepaalde vloeistof kunt opfrissen Dus vervanging is niet altijd nodig. Ook een oliepeilcontrole is eenvoudig zelf uit te voeren. Olie is een smeringsmiddel voor je motor, zit er te weinig olie in je auto, vul het dan onmiddellijk aan. Ook de ruitensproeier vloeistof is natuurlijk eenvoudig bij te vullen. Zorg dat de tank vol zit als deze naar de garage gaat, dan hoef je daarvoor niet meer te betalen. Roest op je auto is niet mooi, dus als je zorgt dat je kleine roestplekjes direct bij werkt blijft je auto mooi en wordt dat kleine plekje geen grote plek. Deze kleine klusjes samen kosten jou enkele minuten maar zorgen er toch voor dat je veel bespaard op de kosten van de autogarage.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.