Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
07 sep
Je keuken zat? Tijd voor de verfkwast!

Met de jaren verandert je smaak. Hield je eerst van een houtkleurige keuken? Inmiddels vind je witte of een zwarte keuken vele malen mooier. Een nieuwe keuken aanschaffen is in dat geval de gemakkelijkste optie. Naar de keukenzaak, nieuwe keuken bestellen en klaar! Maar wat als je keuken nog prima functioneert behalve de kleur van de keuken? Zonde van het geld om in dat geval de keuken te laten vervangen. Wellicht kun je je keuken voorzien van een nieuwe kleur door een lik verf. Is het echt zo lastig als het lijkt? Hieronder nemen we je mee in tips en tricks om je keuken zo mooi mogelijk te verven. 


Hoe ga je aan de slag? 

Allereerst schroef je de scharnieren en handgrepen van de keukenkastdeurtjes af. Ook haal je de lades eruit en verwijder je hiervan ook de handgrepen. Indien het mogelijk is, haal je de ladefronten er ook af. In veel gevallen zitten de frontjes van de laden aan de zijkant van de lade vastgeschroefd. 
Nu alle onderdelen uitelkaar zijn gehaald kun je aan de slag met het echte schilderwerk. Ontvet alle deurtjes en frontjes. Dit kan bijvoorbeeld met St. Marc. Dit ontvet extra goed en je huis ruikt niet naar ammonia. Vervolgens schuur je de deurtjes en frontjes met zeer fijn schuurpapier. Volgens zet je alle onderdelen in de kunststofprimer, dit zorgt ervoor dat de verf straks blijft hechten aan de keuken. schuur de onderdelen vervolgens nogmaals licht op. Hierdoor gaat de verf goed hechten aan de ondergrond. Nu ga je de deurtjes en lades lakken in de gewenste kleur. Dit herhaal je minstens drie maal. Daarbij is het belangrijk tussen de lakbeurten de deurtjes en frontjes nogmaals te schuren. Na dit alles ben je klaar en kun je je keuken weer in elkaar zetten!

Op deze manier heb je op een goedkope manier een zo goed als nieuwe keuken! Nu kun je genieten van een nieuwe keuken passend bij de huidige tijd!
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.