Handy-wijzer voor al je klussen

Blogs op het gebied van klussen aan huis
11 jul
4 voordelen van houten jaloezieën

Bij het inrichten van een nieuwe kamer of het renoveren van een oude ruimte, speelt raambekleding een belangrijke rol. Waarom zou je voor houten jaloezieën kiezen? Dit zijn vier voordelen:

1.      Geven een ruimte een esthetisch karakter

Houten jaloezieën zijn zowel elegant als verfijnd. Doordat ze zijn gemaakt zijn van zo'n veelzijdig en uniek materiaal als hout, is elke jaloezie uniek. Elk plankje heeft immers zijn eigen patroon en nerf, waardoor elk raam een originele uitstraling krijgt.

2.      Ze zorgen voor een natuurlijke en rustgevende uitstraling

Jaloezieën van hout hebben een natuurlijke uitstraling die de hele ruimte een rustig karakter geeft. Dat is zowel prettig in de woonkamer als in een slaapkamer of werkkamer. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, diktes en afwerkingen, kun je een ruimte in huis van een unieke stijl voorzien. 

3.      Reguleren de temperatuur

Houten jaloezieën houden overtollige warmte van buitenaf tegen op een warme, zonnige dag. Zo helpen ze om een koele temperatuur in de kamer te behouden. Ze worden dan ook wel onder de producten voor zonwering geschaard. Voor de ramen in vochtige ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, kun je houtlook jaloezieën kiezen. Deze zijn niet te onderscheiden van echt hout. Ideaal is dat ze in staat zijn om vochtige omstandigheden te weerstaan zonder dat ze worden beschadigd.

4.      Je kunt het licht gemakkelijk regelen

Houten jaloezieën zijn ideaal voor het regelen van de lichtinval in huis. Je kunt ze helemaal dicht doen als je de kamer volledig donker wilt hebben. Je kunt de jaloezieën zó instellen dat je precies de juiste hoeveelheid licht in de ruimte hebt. Door ze bijvoorbeeld half open te doen of de plankjes te kantelen, kun je minder dan wel meer licht doorlaten. Zo kun je een warme, intieme sfeer creëren met zacht licht in huis. Dat maakt dit type raambekleding ideaal voor verschillende soorten ruimten in je woning en werkruimte.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.